Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Genus-pepp

– Att Västerbotten är jämställt har avgörande betydelse för vår utvecklingskraft. Det arbetet får inte vara påklistrat, utan måste vara en integrerad del i allt vi gör, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.
Genus-pepp med fd landslagsmålvakt Caroline Jönsson och två experter på området genus och jämställdhet: Jesper Fundberg vid Malmö högskola och Malin Rönnblom, Umeå och Karlstads universitet.

Erik Bergkvist inledningstalar vid Genus-peppen som genomförs idag
​onsdag den 28 januari klockan 13–17, i Sliperiet på Konstnärligt campus i Umeå.

Med fd landslagsmålvakt Caroline Jönsson och två experter på området genus och jämställdhet Jesper Fundberg vid Malmö högskola och Malin Rönnblom, Umeå och Karlstads universitet.

Inspirationsdag om hur ökad kunskap om genus kan främja utvecklandet av mer konkurrenskraftiga internationella projekt.
Se program: http://regionvasterbotten.se/finansiering/2015-01-28-genus-pepp/

– Att Västerbotten är jämställt har avgörande betydelse för vår utvecklingskraft. Det arbetet får inte vara påklistrat, utan måste vara en integrerad del i allt vi gör, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

I programmet:
​• 
Varför byggdes inte Friends Arena med glastak? Se, upplev, älska nationalsporten! Med Caroline Jönsson
​• 
Genus och jämställdhet – vadå, varför och hur? Med Jesper Fundberg och Malin Rönnblom

Caroline Jönsson, fd landslagsmålvakt och grundare av stiftelsen Fairpay Foundation som verkar för jämställda och rättvisa villkor inom idrotten.
Jesper Fundberg, doktor i etnologi och lektor i idrottsvetenskap på Malmö högskola samt utbildare/ utvärderare och konsult kring genus, mångfald och jämställdhet.
Malin Rönnblom, docent i statsvetenskap, lektor i genusvetenskap, Umeå centrum för genusstudier, Umeå universitet samt statsvetenskap, Karlstads universitet.

Genus lyfts som ett nödvändigt perspektiv och kunskapsområde för att skapa attraktiva, rättvisa och hållbara samhällen. EU och andra projektfinansiärer betonar betydelsen av genusintegrering i alla sorters ämnen och verksamheter. Vill du lära dig mer om hur ett genusperspektiv kan användas för att skriva fram framgångsrika projekt?

För mer information
Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, 070 618 68 55
Annika Blomster, projektkoordinator, EU-projektkontoret, Region Västerbotten, 070 302 79 40

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43

Skriv ut

28 januari, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer