Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Global aktör med kunskapsfokus blev Årets hållbarhetsföretag i Lycksele

På Guldkalaset i Lycksele utsågs Zert ab till Årets Hållbarhetsföretag 2014.

Guldkalaset hyllar de företagare som bidrar till utvecklingen av Lyckseles näringsliv. Under fredagskvällen prisades inte mindre än åtta företag i olika kategorier. Region Västerbotten delade ut priset till Årets hållbarhetsföretag: Zert ab.

– Vi har letat efter ett företag som både väger in miljöaspekten och den sociala hållbarheten. Vi har hittat flera goda alternativ, men beslutet föll till slut på Zert. Vi tycker att företaget sticker ut, säger Anna Lassinantti, biträdande regiondirektör vid Region Västerbotten.

Zert är specialiserade på att utveckla smarta lösningar för enkel generering av den tekniska dokumentationen utifrån olika företags förutsättningar. Man erbjuder konsulttjänsterna till största del via nätet. Med hjälp företagets tjänster för dokumentation och riskbedömning kan aktörer spara upp till 70 % av kostnaderna för produktion, underhåll och översättning av t.ex. manualer. Målet med tjänsten är att aktörer ska få en stimulerande och attraktiv arbetsmiljö utan driftsstopp och produktionsbortfall, utsläpp och olycksfall. Bland kunderna finns Sandvik, E.ON och Komatsu Forest. Vd för företaget är Annica Eklundh.

Det vinnande företaget jobbar också mot Umeå universitet och Mitthögskolan med forskningsprojekt samt erbjuder studenter ex-jobb, något som juryn fastnade för.

– Zert har ett kunskapsfokus, vilket vi anser bidrar till den sociala hållbarhetsaspekten. Att ett man engagerar studenter i att hitta nya innovativa lösningar är precis vad som för samhällsutvecklingen framåt. Jag hoppas att Västerbotten får ta del av många av lösningarna, säger Anna Lassinantti.

De övriga vinnarna från Guldkalaset är:

Årets Butik: Dressmann

Årets Företagare: Christer Näsström Lycksele Nya Glasmästeri

Årets Tillväxtföretag: Hårbolaget – Jeanette Karlsson, Zarah Munther

Årets Hållbarhetsföretag: Zert ab

Årets Import/Export företag: Lightforce

Årets Microföretag: Inlandets Trafikskola

Årets Guldklimp: Elisabeth Nordström, Lycksele plåtprodukter

Årets Mediepris: Hästveckan

Motiveringen av Årets hållbarhetsföretag lyder:

Ett företag som specialiserat sig på dokumentation och riskbedömningar där även hållbarhetsfaktorer hos kunden vägs in. Företaget har en hög kunskapsnivå och samarbetar med universitet i och utanför regionen för att hitta nya innovativa lösningar. Företaget har tagit fasta på globaliseringens villkor och erbjuder sina tjänster via e- lösningar från Lycksele med mycket begränsad miljöpåverkan till kunder inom och långt utanför landets gränser.

Årets hållbarhetsföretag är Zert AB.

För mer information:

Anna Lassinantti

070-514 63 75

Biträdande regiondirektör och chef för näringsliv och samhällsbyggnad

anna.lassinantti@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut
21 november, 2014 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer