Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Här är vinnarna från Guldkalaset 2016

Under fredagskvällen utsågs vinnarna vid Lyckseles näringslivsgala Guldkalaset.

– Ett stort grattis till vinnarna och alla nominerade, säger Jonas Lundström, chef för enheten för näringsliv och samhällsbyggnad vid Region Västerbotten. Västerbottens inland är fullt av framgångsrika företag och driva människor. Guldkalaset inspirerar oss att fortsätta arbetet för att utveckla näringslivsklimat i Västerbotten.

Region Västerbotten delade ut priset till Årets Hållbarhetsföretag, en utmärkelse som gick till syltföretaget Danica Foods:

– Företaget har sedan många år tillbaka insett den potential som alltid finns i att använda sig av naturen i närområdet och därmed lyckats sätta Lycksele på den internationella kartan, säger Jonas Lundström.

Guldkalaset arrangeras årligen i Lycksele för att uppmärksamma och fira det lokala näringslivet. Arrangörer av Guldkalaset är Lycksele kommun, Region Västerbotten, Västerbottens Handelskammare, Företagarna i Lycksele och Lycksele Handel.

Vinnare och motiveringar

Årets Microföretag 2016: Lappland Arrangemang AB

Företaget bidrar till att Lycksele blir lite roligare, lite stoltare och får många fler besökare. Med sitt kreativa arbetssätt har de skapat en företagsidé som har goda möjligheter att växa.

Årets Hållbarhetsföretag 2016: Danica Foods

De har över tid skapat en stabil kundbas genom sitt fokus på att hålla en hög miljöprofil och en hög kvalitét i allt de gör. Den kombinationen tillsammans med insikten om att en hög soliditet i företaget borgar för fortsatt utvecklingspotential i Lycksele. Företaget har sedan många år tillbaka insett den potential som alltid finns i att använda sig av naturen i närområdet och därmed lyckats sätta Lycksele på den internationella kartan.

Årets Guldklimp 2016: Malin Ackermann

Hon har lagt sin kraft, sin energi och sitt hjärta i arbetet med att driva opinion för både Lyckseles och inlandets räkning. Med kraft har hon engagerat sig för arbetsmarknadsfrågor, antagit utmaningen och kämpat för ett helt Sverige.

Årets Företagare 2016: Peder Hedlund

Peder Hedlund har tillsammans med sin personal utvecklat ICA Supermarket till att bli en trevlig, välkomnande och framåtsträvande dagligvarubutik.

Peders entreprenörskap och tidsenliga ledningsorganisation säkerställer, förutom en kommande generationsväxling, att butiken hela tiden tar nya initiativ för att möta kundernas önskemål och behov.

Med sina 40-talet anställda är ICA Supermarket även en betydande arbetsgivare i Lycksele.

Årets Butik 2016: Audio Video

Ibland kan man se en förändring, ibland hör man om den. Årets butik visar att man kan lyckas i Norrlands inland och vara en så god förebild att det ger eko till övriga Sverige. Med ett tydligt kundfokus och ett värdskap i toppklass visar butiken att god service lönar sig.

Årets Export/Importföretag 2016: Arbetsvagnar Sweden AB

Ett företag som vågar sticka ut hakan och genom sin stora kompetens, sitt breda kunnande och långa erfarenhet ror hem de stora affärerna långt utanför Sveriges gränser.

Årets Tillväxtföretag 2016: MUEK

Företaget arbetar för att ständig utvecklas vilket har lett till goda resultat. De har etablerat sig på fler platser i landet och erbjuder flexibla utbildningslösningar med fokus på säkerhet och hög kvalité – allt på ett glädjefyllt sätt.

Årets Mediepris 2016: Lycksele Djurpark

Med målmedvetenhet och stort engagemang har Lycksele djurpark under många år utvecklats till en hörnsten och ett nav för Lycksele kommun och en blickpunkt för hela Västerbotten. Med god marknadsföring och med besökare från hela Norrland har Lycksele djurpark bidragit till att sätta Lycksele på kartan, och är därför en värdig vinnare.

 

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut
18 november, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer