Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Inbjudan till Exportdagen i Skellefteå

Torsdag 10 november. Kom och ta del av intressanta föreläsningar, träffa andra företagare och få inspiration till hur ditt företag kan nå sin fulla internationella potential.

Business Sweden och Västerbottens Handelskammare i samarbete med Region Västerbotten önskar dig varmt välkommen till Exportdagen i Skellefteå.

Datum: Torsdag 10 november

Plats: Festvåningen på Stadshotellet i Skellefteå

Anmäl dig här

PROGRAM

12:15  Registrering och lunch
13:00  Välkommen!
13:10  Hur går det egentligen för svensk export? Lena Sellgren, Business Sweden
13:50  Storbritannien – En viktig exportmarknad! Fredrik Häggström, Business Sweden
14:20  Paus och kaffe
15:00  Mellanöstern – Affärsmöjligheter i en föränderlig region! Ali Shakir, Business Sweden
15:30  Mobilaris – Hur har vi har lyckats med vår export? Mikael Nyström, Mobilaris
16.00  Summering av dagen och avslut

Lena Sellgren
Lena har lång erfarenhet från omvärldsbevakning och ekonomiska analyser. Innan Business Sweden var hon chefanalytiker på Nordea Markets. Hon har en gedigen erfarenhet av arbete inom offentlig sektor. Hon har varit chef för offentliga finanser vid Konjunkturinstitutet och arbetat drygt tio år vid Finansdepartementet bland annat som chef för skatteekonomisk analys. Lena efterträdde Mauro Gozzo som chefekonom på Business Sweden 2016.

Fredrik Häggström
Fredrik är handelssekreterare på Business Swedens kontor i London, men jobbade för Business Sweden redan 2002 vid kontoret i Riga. Mellan 2005 – 2007 arbetade Fredrik som Area Manager för företaget Yamaha Motors i Baltikum. 2007 återvände Fredrik till Business Sweden som handelssekreterare för Ryssland baserat i Moskva där han bodde fram till hösten 2010. Fredrik är född och uppvuxen i Kåge, Skellefteå.

Ali Shakir
Ali tillträdde tjänsten som handelssekreterare med placering i Riyadh den 1 april 2015. Ali Shakir har en gedigen erfarenhet av regionen såväl som Business Swedens verksamhet och kom närmast från rollen som handelssekreterare och kontorschef på Business Swedens kontor i Irak. Innan Ali kom till Business Sweden 2009 jobbade han inom telekomindustrin på mobiloperatören 3.

Mikael Nyström
Mikael är VD för Mobilaris. Mikael har 20 års erfarenhet av att arbeta med ledarskap och affärsutveckling inom telekomindustrin. Han har haft bland annat ledande befattningar på bland Ericsson och Tieto. Mobilaris arbetar inom olika fokusområden men främst med system för publik säkerhet och system för säkrare gruvor. Företaget har sin huvudsakliga marknad utanför Sverige men de största kunderna i Sverige är LKAB, Boliden och Telia. Företaget har sitt säte i Luleå.

Anmäl dig här.

Anmälan är bindande men vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person inom samma företag.

Kostnad:
295 kr/ pers ex.moms
För medlemmar i Handelskammaren: 250 kr/ pers ex. moms.
I priset ingår lunch och kaffe

FÖR MER INFORMATION

Katharina Saalo
Regional Exportrådgivare Business Sweden
katharina.saalo@business-sweden.se
070-3719582

Annica Bray
Regionchef Skellefteå Västerbottens Handelskammare
annica.bray@ac.cci.se
070-6001806

Skriv ut

21 oktober, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer