Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Innovationsloopen lyfts som gott europeiskt exempel

Region Västerbotten har blivit inbjudna att visa upp sitt koncept för öppen social innovation, innovationsloopen, vid ett seminarium vid European Week of Regions and Cities i Bryssel den 11 oktober. Seminariet, som sker i samarbete med det europeiska Interreg europaprojektet Osiris, ger tillfälle att lyfta fram vikten av medborgardriven utveckling och internationella samarbeten i regional utveckling för att lösa samhällsutmaningar.

– Innovationsloopen är ett unikt verktyg för innovativ utveckling, utvecklat i Västerbotten och numera via bland annat Osiris projektet spritt till andra länder i Europa. Att vi nu får möjligheten att visa upp arbetssättet på plats i Bryssel, är positivt och glädjande, säger Tomas Mörtsell (C), kommunstyrelsens ordförande, Storuman.

Vid European Week of Regions and Cities i Bryssel arrangerar Interreg-projektet Osiris en workshop med fokus på digital transformation. Workshopen syftar till att genom samskapande generera nya idéer och utbyta erfarenheter mellan experter och regionala representanter från hela Europa.

Seminariet är en möjlighet för Region Västerbotten att lyfta fram sitt koncept och metodik för öppen social innovation – Innovationsloopen. Ett koncept som genom det Osiris och projektets partners har spridits runt om i Europa. Innovationsloopen har kommit att användas som ett gott exempel för att visa på vikten av medborgardriven utveckling för att lösa samhällsutmaningar.

Om OSIRIS Interreg

OSIRIS är ett interregionalt samskapandeprojekt, med en partnergrupp bestående av 7 regioner från hela Europa. Projektet syftar till att implementera planer för öppen och social innovation. Lösningar på framtidens samhällsutmaningar designas med hjälp av medborgardriven utveckling, i ett internationellt och regionalt ekosystem. En process där alla samhällsgrupper har en betydande roll. Region Västerbotten är en av projektets lead partners.

Mer information om OSIRIS https://regionvasterbotten.se/naringsliv/osiris/

Workshop: An Innovation Loop to enhance Open and Social Research and Innovation projects
Tid: 11 oktober kl.11.30-13
Plats: Building SQUARE – Brussels Convention Centre, Room Hall 400
Anmälan gör du här, senast 28 september https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/139_en

För mer information

Thomas Hartman, chef för kommunikation och externa relationer, Region Västerbotten
070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se 

Presskontakt

Emil Hägglund, projektledare Innovationsloopen
070-141 05 05, emil.hagglund@regionvasterbotten.se

Skriv ut
26 september, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer