Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Innovationssluss Västerbotten inviger kreativt rum i Storuman

Onsdag 4 december inviger Innovationssluss Västerbotten sitt fjärde kreativa rum i länet på Storumans sjukstuga.  – Tack vare att vi har skapat flera kreativa rum för personal i landstinget så har vi märkt att också idéflödet in till Innovationssluss Västerbotten har ökat. Det är mycket positivt, säger Tomas Gustafsson, projektledare på Innovationssluss Västerbotten.

 

Onsdag 4 december inviger Innovationssluss Västerbotten sitt fjärde kreativa rum i länet på Storumans sjukstuga. 

– Tack vare att vi har skapat flera kreativa rum för personal i landstinget så har vi märkt att också idéflödet in till Innovationssluss Västerbotten har ökat. Det är mycket positivt, säger Tomas Gustafsson, projektledare på Innovationssluss Västerbotten.

Tid och plats: Onsdag 4 december kl.10.00-13.00 vid entrén, Storumans sjukstuga.

Program: Invigning av Anders Sylvan, landstingsdirektör Västerbottens läns landsting.

Alla är välkomna att göra avtryck på den skrivbara väggen. Innovationssluss Västerbotten bjuder på bubbel, kaffe och innovationkaka. Dessutom blir det innovationstävling och lite andra överraskningar.

Fjärde kreativa rummet i länet

Det första kreativa rummet invigdes i augusti 2012 på Norrlands Universitetssjukus och det andra på Skellefteå lasarett i februari 2013, det tredje rummet på Lycksele lasarett i augusti 2013 och nu det fjärde på Storumans sjukstuga.

– Vi har använt oss av redan befintliga konferensrum och sammanträdesrum och lyft dem med ganska små medel. Målet med rummen är att skapa delaktighet och stimulera kreativiteten bland personalen. Vårt koncept är unikt i landet. Och vi har även märkt  att bokningen av de kreativa rummen har ökat rejält, liksom idéflödet till Innovationsslussen. Vi får in över fem idéer i månaden i dagsläget, säger Tomas Gustafsson. 

Fakta Innovationssluss Västerbotten: Innovationssluss Västerbotten vänder sig till idébärare inom hälsa, vård och omsorg. Anställda inom Västerbottens läns landsting, Umeå kommun eller Skellefteå kommun har möjlighet att få hjälp med att utveckla sin idé till en färdig produkt eller tjänst. Projektet är även en kontaktnod för företag som vill testa sina produkter och underlätta introduktionen av innovationer i vården. Finansiärer till projektet är Region Västerbotten, Vinnova, Västerbottens läns landsting, Umeå kommun och Skellefteå kommun. Läs mer: www.innovationssluss.se

För mer information:

Tomas Gustafsson, projektledare Innovationssluss Västerbotten och Norr,  Mobil:
tomas.gustafsson@regionvasterbotten.se

Pressinformation:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22,ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut
3 december, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer