Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Innovativ service för tillväxt skapar hållbara servicelösningar på landsbygden

- Vi måste tänka i nya banor och vara innovativa för att se till att service finns på landsbygden, säger Eva-May Karlsson regionråd Region Västerbotten.

Minskande kundunderlag gör att många butiker i länets landsbygd hotas av nedläggning – något som drabbar såväl handlare som lokalbefolkning.
– Vi måste tänka i nya banor och vara innovativa för att se till att service finns på landsbygden, säger Eva-May Karlsson regionråd Region Västerbotten.

Nu redovisar Region Västerbotten hur de tillsammans med Länsstyrelsen, Tillväxtverket, alla kommuner i länet, ICA och Länsbygderådet tänker råda bot på denna utarmning av länet.
Hållbara servicelösningar är ett projekt som – precis som namnet antyder – har som mål att skapa hållbara servicelösningar för länets landsbygd. Detta genom samverkan mellan kommuner, lanthandlare och medborgare.

Service handlar om överlevnad
För våra medborgare som bor på landsbygden så är detta en otroligt viktig fråga, det handlar om överlevnad och hur man ska få livet att praktiskt fungera även på landsbygd. Ett fungerande samhälle ska ge service både till boende, besökare och företag.

Lokal service är en förutsättning för tillväxt och utveckling i vårt län, säger Maria Kristofferson som lett projektet under det dryga år det pågått.

Lösningar

Nu när projektet avslutas så får vi veta hur samordnade transportlösningar via GIS teknik, lokala e-handelsgallerior, speedbox system ska kopplas samman för att säkerställa en hållbarservice allt under en hatt av samverkan mellan det privata, det ideella och det offentliga.

Det fortsatta arbetet med hållbara servicelösningar startas upp i samband med att projektet avslutas vid konferensen i Lycksele den 29-30 november. Delta gärna under denna eller kom vid den pressträff som arrangeras den 30 november kl 15.00 Vid Ansia Lycksele.

Under dagen finns representanter från IGIS, Speedbox, Datakompisen, Handlarn, Posten, ICA, Coop, departement m fl. med. Se bifogad inbjudan och reviderat program.

För mer information:

Maria Kristoffersson, projektledare, tel: 070-680 57 40
Anders Almberg, näringslivsstrateg Region Västerbotten, tel: 090-16 57 13
Helena Lundgren ordförande Länsbygderådet 070-626 82 46

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43, mariann.holmberg@regionvasterbotten

Skriv ut

25 november, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer