Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Läkarsekreterare får diplom för effektivare arbetsmetoder

Läkarsekreterarna på länskliniken för Barn- och Ungdomscentrum Västerbotten får diplom för deras arbete.

Landstingsdirektör Jonas Rastad och Innovationssluss Västerbotten delar ut diplom till läkarsekreterarna på länskliniken för Barn- och Ungdomscentrum Västerbotten för deras arbete med att korta skrivtiderna för diktat från fyra till två veckor.Tisdag 8 maj 2012, klockan 16.30 i Skiffersalen, byggnad 27 på Norrlandsuniversitetssjukhus i Umeå.


Läkarsekreterarna vid Länskliniken för Barn-och Ungdomscentrum Västerbotten har genom struktur och samarbete effektiviserat sitt arbetssätt av att skriva diktaten som gör att de finns på plats i patientjournalerna på kortare tid.

– Vi enades under en temadag att varje enhet skriver sina akuta utskrifter själv, sedan tittar vi över hela länet vilka diktat som behöver skrivas ut enligt datum. De med äldsta datum skrivs ut först. Tack vare det nya systemet håller vi skrivtiderna. Även andra avdelningar har anammat vårt system, säger Gunilla Lidström, avdelningschef, Barn-och ungdomskliniken, Norrlands Universitetssjukhus.

Innovationssluss Västerbotten är ett projekt som drivs inom Region Västerbotten med uppdrag att hjälpa personal som har en idé på en ny tjänst eller produkt inom vård, hälsa och omsorg.

– Att utveckla nya arbetssätt som effektiviserar vården av patienter och underlättar arbetet för personalen som länskliniken har gjort, det är ett bra exempel på en ny förbättrad tjänst och besparing för vården som vi gärna diplomerar, säger Pernilla Abrahamsson, projektledare för Innovationssluss, Västerbotten.

Fakta Innovationssluss Västerbotten:

Innovationssluss Västerbotten vänder sig till idébärare inom hälsa, vård och omsorg. Personal som jobbar inom Västerbottens läns landsting, Umeå kommun eller Skellefteå kommun har möjlighet att få hjälp med att utveckla sin idé till en färdig produkt eller tjänst. Projektet fungerar även som kontaktnod för företag som vill testa sina produkter och underlätta introduktion av innovationer i vården. Finansiärer till projektet är Region Västerbotten, Vinnova, Västerbottens läns landsting, Umeå kommun och Skellefteå kommun.

Läs mer om Innovationssluss Västerbotten på innovationssluss.se och följ gärna satsningen påFacebook/innovationssluss och på twitter @innovasluss

För mer information:

Pernilla Abrahamsson, projektledare Innovationssluss Västerbotten, 090-785 87 05, 072-735 70 60, pernilla.abrahamsson@regionvasterbotten.se

Gunilla Lidström, avdelningschef,Barn- och Ungdomskliniken,Norrlands Universitetssjukhus 090-785 18 32, 070– 633 04 47

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten,

Ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se, 070-231 93 22

Skriv ut

8 maj, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer