Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Möte den kreativa digitala industrin på Folkets Hus fredag 14 oktober

Fredagen den 14 oktober bjuds studenter och allmänheten in för att möta den kreativa digitala industrin.

Fredagen den 14 oktober bjuds studenter och allmänheten in för att möta den kreativa digitala industrin. Träffa representanter från en stor del av regionens företag, lyssna på spännande föreläsningar och vandra runt bland utställarna som visar upp sina projekt och produkter. Klicka på ”Läs mer” för att ta del av hela programmet. 

Västerbotten är en av de starkaste regionerna i Sverige när det gäller kreativa näringar. Flera projekt som skapats här med rörlig bild har fått stort internationellt genomslag.

Kanske är det den stränga vinterkylan eller de ljusa sommarnätterna som bidrar till att Västerbotten ligger i den kreativa frontlinjen, kanske är det något annat? Vad vi vet är att det finns ett stark sammanhållning mellan företagen i regionen, ett stort engagemang från regionala politiker samt en stark drivkraft att ta världen till Västerbotten!

Webben är inte statisk längre, spelen är mer än bara spel. Det har lett till att rörlig bild i dag är mer än bara film. Nu innefattar det web, post-produktion, spel, musikvideos, animation, reklam, simulering och så vidare.

Fredagen den 14 oktober bjuds studenter och allmänheten in för att möta den kreativa digitala industrin. Träffa representanter från en stor del av regionens företag, lyssna på spännande föreläsningar och vandra runt bland utställarna som visar upp sina projekt och produkter.

Föreläsningar (Tonsalen, Umeå Folkets Hus)

Spännande föreläsningar från digitala kreativa företag från regionen.

13.00 Dohi Sweden www.dohi.se

14.00 North Kingdom www.northkingdom.com

15.00 Nifflas Games http://nifflas.ni2.se

16.00 Kreator www.kreator.nu

17.00 Salmonfox www.salmonfox.com

Mässa, (Umeå Folkets Hus, Foajén) Tid: 12 – 18

Arrangeras av Umeå Creative på uppdrag av Dinolab.

Skriv ut

10 oktober, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer