Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Statsminister Stefan Löfven Statsrådsberedningen

Lyssna

Nationella innovationsrådet sammanträder i Skellefteå

Det nationella innovationsrådet besöker Skellefteå den 20 februari. Vid sammanträdet deltar statsminister Stefan Löfvén samt ytterligare några av statsråden.

– Sverige ska vara världsledande inom innovation. Det ger svenska företag fördelar i en global ekonomi och skapar jobb och välfärd i Sverige. Här kan norra Sverige, med framgångsrika lärosäten, nytänkande offentlig verksamhet och konkurrenskraftigt näringsliv ge viktiga bidrag till den nationella innovationspolitiken, säger statsminister Stefan Löfvén i ett pressmeddelande från Regeringskansliet.

Den 20 februari bjuder statsminister Stefan Löfvén in till ett regionalt möte med Nationella innovationsrådet i Skellefteå. Syftet är att diskutera med regionala aktörer i norra Sverige hur den nationella innovationspolitiken kan utvecklas för att stärka hela Sveriges konkurrenskraft. Under dagen bjuds representanter från kommuner och organisationer i länet in för ett öppet seminarium och panelsamtal med Innovationsrådet.

– Det är glädjande att det nationella innovationsrådet sammanträder i Västerbotten, som den sanna innovationsregionen vi är, säger Erik Bergkvist, regionråd vid Region Västerbotten. Vi har företag som är världsledande inom t.ex. träteknik, IT och Life science, något som vi måste visa för regeringen och omvärlden. Vid mötet den 20 februari kommer jag framhålla den innovationsförmåga som finns i Västerbotten, men även diskutera med regeringen hur viktigt sammanhållningspolitiken inom EU är för att Västerbotten och Sverige ska kunna fortsätta att satsa på innovationer.

Region Västerbotten, Länsstyrelsen i Västerbotten och Skellefteå kommun är involverade i planeringen av mötet den 20 februari. Mer detaljer om mötet och seminariet meddelas senare.

Om Nationella Innovationsrådet
Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden. Innovationsrådet fokuserar på digitalisering, miljö- och klimatfrågan och life science. Rådet diskuterar också andra områden av generell betydelse för innovationsklimat och konkurrenskraft.

För mer information:

Erik Bergkvist

070-618 68 55,erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

 

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning Region Västerbotten

070-316 37 01,micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut
10 januari, 2018 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer