Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Följ Guldkalaset direkt

Vid Guldkalaset i Lycksele den 13 november delar Region Västerbotten ut priset till Årets hållbarhetsföretag. De tre nominerade företagen är: Maxmoduler AB, Vindelåns snickerier AB och BizTrue AB.

För andra året är Region Västerbotten medarrangör av Lyckseles näringlivsdag Guldkalaset. Med hjälp av flera regionala strategier driver Region Västerbotten arbetet med länets hållbara näringslivsutveckling.

Vid Guldkalaset delar Region Västerbotten ut priset till Årets hållbarhetsföretag. Förra året vann företaget Zert AB priset som Årets Hållbarhetsföretag. Vid årets Guldkalas är tre företag nominerade till utmärkelsen. Företagen är: Maxmoduler AB, Vindelåns snickerier AB och BizTrue AB.

Investerings- och exportfrämjandet är högt prioriterat inom Region Västerbottens verksamhet. Det gestaltar sig genom utvecklingen av nätverk, stödfunktioner, främjande projekt, modeller och marknadsföring.

Utöver att stärka förutsättningarna för fler växande företag prioriteras internationalisering av små- och medelstora företag samt utvecklandet av digitalisering och affärsmodeller.

– I de strategier som leder vårt arbete är perspektiven ganska breda, säger Jonas Lundström, tf. chef vid enheten för näringsliv- och samhällsbyggnad vid Region Västerbotten. Det som vi däremot spetsar till är att de regionala förutsättningarna måste få driva näringslivsarbetet. Där kan vi till exempel se clean tech och besöksnäringen som områden där regionen har goda förutsättningar att växa.

Ett ökat fokus på det hållbara företagandet är till stor fördel för Västerbotten. I flera undersökningar, bland annat en gjord av Uminova Innovation, framgår det att konsumtionen av miljömässiga och socialt hållbara produkter och tjänster ökar. Jonas Lundström ser hur företagen i Västerbotten gynnas av de regionala förutsättningarna då den internationella efterfrågan på hållbara produkter och tjänster ökar också:

-Här kan vi profilera oss, t.ex. genom att främja företagande baserat på orörda älvar,ren luft, vatten, skog, natur, biologisk mångfald, ekosystemtjänster, förnybar energi och kyla.

Guldkalaset arrangeras den 13 november på Hotell Lappland i Lycksele. Övriga arrangör är Företagarna, Lycksele kommun, Lycksele handel och Västerbottens handelskammare.

Under dagen hålls föreläsningar, bland annat med Stefan Attefall, f.d. bostadsminister, och Anne Tusvald, Visist Sweden Holland. På kvällen hålls näringslivsgala med middag, prisutdelning och underhållning.

Programmet finns i vänstermenyn och boka dina biljetter på www.guldkalaset.se.

För mer information:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut
13 november, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Bilagor

Kommentarer