Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Bild från Region Västerbottens seminarier på Novgorogränd 1 i Visby. Foto: Mariann Holmberg

Bild från Region Västerbottens seminarier på Novgorogränd 1 i Visby. Foto: Mariann Holmberg

Lyssna

Region Västerbotten samordnar länets närvaro i Almedalen

Nästa vecka intar Region Västerbotten Almedalen tillsammans med ledande representanter för kommuner i länet, länsstyrelsen, landstinget, universitetet, organisationer och näringslivet i norra Sverige. Det är tredje året i rad som Region Västerbotten samordnar hela länets evenemang i Visby.

 

Nästa vecka intar Region Västerbotten Almedalen tillsammans med ledande representanter för kommuner i länet, länsstyrelsen, landstinget, universitetet, organisationer och näringslivet i norra Sverige. Det är tredje året i rad som Region Västerbotten samordnar hela länets evenemang i Visby.

– Det är viktigt att norra Sverige är representerat på Sveriges mest demokratiska plats – Almedalen i Visby. Det är glädjande att så många från länet och norra Sverige är lockade av våra arrangemang. I år är det över 130 personer som kommer att delta, alla står för sina egna kostnader, vi samordnar deras närvaro med transporter, boende och seminarielokal. Och det gör vi så bra att många återkommer varje år, säger Thomas Hartman, kommunikationschef för Region Västerbotten.

Novgorodgränd 1 i Visby ( i gränden mittemot Burmeister) är Region Västerbottens ambassad under Almedalsveckan. Alla som vill känna sig som västerbottningar för en stund är välkomna dit för att ladda batterier, skriva ut tal, surfa på nätet, blogga, ta en fika och lyssna på seminarier.

Från järnväg till digital tillväxt

Region Västerbotten arrangerar i år nio seminarier tillsammans med ett 40-tal inbjudna organisationer och företag från både länet och övriga regioner. Några av årets seminarier handlar om Botniska korridorens fördelar för Sverige, Norge, Finland och EU, Ekologisk kompensation-exploatörernas fribiljett, Livskvalitet – trots sjukdom? och Digital framtid för hållbar tillväxt.

Ladda ned hela programmet här: http://regionvasterbotten.se/toppmeny/om-oss/vart-uppdrag/almedalen/veckans-schema-for-2013/

Kommunikation från Almedalen

Kommunikationsenheten från Region Västerbotten kommer att finnas på plats för att förmedla nyheter, twittra, facebooka, blogga och livestreama seminarier via  www.regionvasterbotten.se/direkt.  Följ gärna Region Västerbotten i Almedalen via twitterflödet #vbtn13.

– Varje kväll blir det livesändningar på Bambuser med Västerbotten spanar i Almedalen med Erik Laakso och hans gäster. Det var ett koncept som lanserades i fjol och som var väldigt omtyckt. Därför satsar vi på det i år också. Det blir sändningar från kl. 21.00 måndag-fredag , säger Thomas Hartman.

– Vi kommer också precis som förra året erbjuda vår uppskattade utbildning i hur man våra deltagare kan använda sociala medier under Almedalsveckan, säger Hartman.

Stärka varumärket Västerbotten

Region Västerbottens almedalssatsning är en del av arbetet att utveckla varumärket Västerbotten under temat: Hur bygger vi attraktionskraft? Torsdag 4 juli arrangerar Region Västerbotten en halvdag kring Det unika Västerbotten med Erik Bergkvist, regionråd, Christina Lugnet, gruvsamorndare Näringsdepartementet, Karin Arvidsson, europeisk marknadsföringschef Umeå2014, Jan Sturesson, PwC, Lars Westin, professor Umeå universitet med flera.

–Almedalen är en viktig arena för Västerbotten, dels för att vi vill vi stärka våra nätverk utåt men även för att vässa vårt interna arbete. Vi behöver ständigt vässa vårt varumärke för att stärka samarbetet mellan politiska aktörer, näringsliv, akademin och det civila samhället, säger Thomas Hartman, kommunikationschef för Region Västerbotten.

Fakta Almedalsveckan:

Almedalsveckan hålls 30 juni – 7 juli 2013. Samtliga partiledare kommer att delta och tala från Almedalsscenen. I år är över 2000 evenemang godkända jämfört med drygt 1800 i fjol och lockar över 20 000 besökare. Hetaste ämnen räknat i antalet evenemang 2013 är vård/omsorg, klimat/miljö, sysselsättning, media/journalistik samt näringsliv och utbildning. Alla arrangemang under veckan är kostnadsfria och öppna för alla.

För mer information:

Thomas Hartman, kommunikationschef, Region Västerbotten, 070 – 666 4995, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Pressinformation:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

26 juni, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer