Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten stödjer Swedbanks tillväxtdagar

Den 21- 23 maj anordnas Swedbanks tillväxtdagar i Umeå. Region Västerbotten är medarrangör till den prestigefyllda mötesplatsen.

Den 21- 23 maj anordnas Swedbanks tillväxtdagar i Umeå. Region Västerbotten är medarrangör till den prestigefyllda mötesplatsen.

– Att Swedbanks tillväxtdagar hålls i Umeå är mycket positivt för Västerbotten, säger Erik Bergkvist, regionråd Västerbotten.

Tillväxtdagarna lockar många deltagare och tunga talare. Det är även ett bra tillfälle för oss att förmedla frågor viktiga för Västerbotten till tunga beslutsfattare och opinionsbildare i Sverige.

Programmet för Swedbanks tillväxtdagar är nu klart. Deltagare kommer under tre dagar träffas och ta del av närmare 50 programpunkter för lokal, regional och nationell tillväxt. Flera hundra deltagare från näringsliv, akademi och politik  är inbjudna.

Under dagarna ligger fokus på de utmaningar och möjligheter som norra Sverige står inför. Arenan kommer även användas för att lyfta goda exempel från bland annat kultur, forskning och energiförsörjning i norra Sverige.

Fem stadsråd besöker Tillväxtdagarna. Annie Lööf, näringsminister, Erik Ullenhag, integrationsminister, Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadsminister, Peter Norman, finansmarknadsminister och Stefan Attefall, civil- och bostadsminister.

Bland föreläsarna finns flera av landets främsta forskare och entreprenörer. Även regionen är väl representerad bland talarna med bland annat Ida Backlund, VD och grundare av Rapunzel of Sweden, Tomas Mörtsell, kommunalråd i Storuman och Lena Gustafsson, rektor på Umeå universitet.

Regionråd Erik Bergkvist deltar i seminariet ”Staden som tillväxtmotor” tillsammans med bland annat Enrico Moretti, professor i nationalekonomi på University of Carlifornia Berkley och Monica Längbo, personaldirektör ManpowerGroup. Thomas Hartman, kommunikationschef Region Västerbotten, leder ett tillväxtseminarium om platsmarknadsföring och medskapande innovation.

De senaste tre åren har Swedbanks tillväxtdagar arrangerats i Linköping, Malmö och Göteborg. Konferensen genomförs på konstnärligt Campus i Umeå. Den officiella middagen kommer hållas på det nya gitarrmuseet.

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070- 316 37 01, micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

27 mars, 2014 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer