Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Statsminister Stefan Löfven Statsrådsberedningen

Lyssna

Statsministern besöker Skellefteå och Robertsfors

Tisdag den 20 februari besöker statsminister Stefan Löfven Västerbotten. Dagen inleds i Skellefteå där Nationella innovationsrådet har ett regionalt möte och ett seminarium med fokus på hur man kan ta vara på norra Sveriges konkurrensfördelar.

– Det är glädjande att det nationella innovationsrådet sammanträder i Västerbotten, som den sanna innovationsregionen vi är, säger Erik Bergkvist. Vi har företag som är världsledande inom t.ex. träteknik, IT och Life science, något som vi måste visa för regeringen och omvärlden. Vid mötet kommer jag framhålla den innovationsförmåga som finns i Västerbotten, men även diskutera med regeringen hur viktigt sammanhållningspolitiken inom EU är för att Västerbotten och Sverige ska kunna fortsätta att satsa på innovationer.

Det regionala mötet som hålls under förmiddagen innebär ett slutet möte mellan det nationella innovationsrådet och utvalda regionala aktörer. Vid mötet diskuteras hur den nationella innovationspolitiken kan utvecklas för att stärka hela Sveriges konkurrenskraft.

Se vilka frågor och vilka representanter från länet som deltar vid det slutna mötet här.

Efter lunch hålls ett seminarium där ett större antal personer deltar. Media välkomnas att närvara under seminariet.

Tid: 13.00

Plats: Storgatan 53, Skellefteå, lokal: The Great Northern

Programmet för seminariet finns här: innovationsradet_program-seminarium-20-februari

Gör studiebesök i Robertsfors

Statsministern fortsätter dagen med att besöka företaget Racoon i Robertsfors där han träffar ledning, personal och fackliga företrädare.

Under kvällen hålls ett öppet möte för Robertsforsborna.

Tid: 18.30
Plats: Centrumhuset, Trädgårdsgatan 4, Robertsfors

Om Nationella Innovationsrådet
Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden. Innovationsrådet fokuserar på digitalisering, miljö- och klimatfrågan och life science. Rådet diskuterar också andra områden av generell betydelse för innovationsklimat och konkurrenskraft.

Information till press

Statsministern finns tillgänglig för kommentarer efter inledningsanförandet cirka klockan 13.30. Anmälan skickas till pressekreterare Ingela Nilsson. Ta med presslegitimation.

Ingela Nilsson
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-551 41 16

Mail ingela.nilsson@regeringskansliet.se

För mer information:

Erik Bergkvist

070-618 68 55, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

19 februari, 2018 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer