Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Umeågalan: Vad är ett hållbart företag?

På Umeågalan lyfter Region Västerbotten tillsammans emd VK Media fram tre hållbara företag från Umeå. Företagen är Swedish beauty factory, ChokladJenny och MinFarm.

På Umeågalan lyfter Region Västerbotten tillsammans emd VK Media fram tre hållbara företag från Umeå. Företagen är Swedish beauty factory, ChokladJenny och MinFarm.

Allt fler konsumnter värderar hållbara företagsprofiler som attraktiva. I en undersökning som Uminova Innovation gjort framgår det att nästan hälften av tillfrågade konsumenter (41 procent) i Umeå och andra delar av regionen, värderar företag som profilerar sig som hållbara högre än företag med andra fokus, till exempel innovationskraft och omsättning.

Men vad betyder det att ett företag är hållbart? Läs vad företagarna själva tycker:

Jenny Berg, vd ChokladJenny ab

Ett hållbart företag för mig är en verksamhet som tar ansvar i hela produktionskedjan. Både den verksamhet man bedriver och de människor som verksamheten involverar skall må bra!

Jenny Janse, vd Swedish beauty factory

För mig kommer den ekologiska hållbarheten i första hand och den ekonomiska hållbarheten i andra hand. Med ekonomisk hållbarhet kan vi vara ännu mer ekologiska.. Att företag är ekologiska är avgörande för framtiden, vi kommer ju inte finnas kvar annars. Jag sprider den filosofin genom mina kunder som kommer och sitter i frisörstolen hos mig.

Anna Lynam, grundare MinFarm

Hållbart företagande handlar för oss om att ge kunder och producenter möjligheten att välja bra alternativ och också få ut en ännu positivare upplevelse av detta. Kvalitet, enkelhet och interaktivitet tror vi är viktiga verktyg för att de ska göra bra och miljösmarta val utan att det ska kännas som en uppoffring.

Läs debattartikeln om hållbart företagande i dagens Västerbottenskurir, skriven av Anna Pettersson, regiondirektör vid Region Västerbotten, och Nils-Olof Forsgren, vd Uminova Innovation.

För mer information:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

micaela.molin@regionvasterbotten.se

070-316 37 01

Skriv ut

6 november, 2014 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
  • Se debattartikeln i Västerbottenskuriren: http://www.vk.se/1316521/attraktivare-region-for-kvinnor

Kommentarer