Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbottens tre bästa yrkeslärare

– För första gången delar vi ut pris till bästa yrkeslärare i samband med Yrkes-SM och jag tycker att ni är väldigt bra representanter för en viktig yrkeskår, säger Tommy Hellström, kanslichef, Worldskills Sweden.

Tre yrkeslärare har utsetts till Västerbottens bästa.
Vid en ceremoni i samband med Yrkes-SM och konferensen Aktuell skolpolitik, har de tre lärarna mottagit priset av Tommy Hellström, kanslichef, Worldskills Sweden.
Pressfoto: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/05/Bästa-yrkeslärare-z.jpg

  • Jan-Erik Larsson, Naturbruksgymnasiet i Burträsk
  • Anna Palmebjörk, Liljaskolan
  • Eva Thörn, Dragonskolan

– För första gången delar vi ut pris till bästa yrkeslärare i samband med Yrkes-SM och jag tycker att ni är väldigt bra representanter för en viktig yrkeskår, säger Tommy Hellström, kanslichef, Worldskills Sweden.
Priset består av: diplom, blommor och ett presentkort på ett restaurangbesök.

Bästa yrkeslärare är nominerade och framröstade av elever och lärare vid skolor i Västerbotten.

Motiveringar i samband med röstningen:

Jan-Erik Larsson, Naturbruksgymnasiet,  070 646 37 05
Janne, som trots sin egentliga pensionsålder, fortsätter att vägleda elever till att bli så kunniga och lämpade skogsarbetare som man nånsin kan drömma om. Detta med en brinnande passion och ett engagemang av sällan skådat like.
Janne är efter en lång yrkesverksam bana väldigt kunnig inom skogsbruk. Med ett otroligt engagemang och humor får han alla sina elever att tycka att det är roligt att komma på lektioner och lära nytt! Han gör allt för att lära andra människor allt han kan. Han är alltid på bra humör och är lätt att prata med.

Anna Palmebjörk, Liljaskolan,  073 08 426 15
Anna är Liljaskolans bästa och mest underbara lärare. Hon är en fantastisk mentor och lägger alltid ner den tid som varje elev behöver, oavsett hur stressigt det är runt omkring. Hon är alltid glad och sprallig och gör lektionerna roliga och det där lilla extra för att eleverna ska lära sig på det sätt som passar var och en bäst. Utan Anna Palmebjörk hade det blivit jobbigt att ta sig igenom tre gymnasieår. Hon gör skolan till en bra plats och vill att alla ska må bra och trivas.

Eva Thörn, Dragonskolan,  070 383 72 40
Hon är inte bara en bra lärare utan också en bra människa och handledare. Hon finns alltid där och lyssnar för att hjälpa oss elever. Hon gör så att man blir motiverad tycker det är kul att gå i skolan. Eva är värd denna vinst tusen gånger om, då hon dag efter dag ställer upp för oss textilelever. Hon stöttar alltid alla och får fram det bästa i alla elever. Då man har en jobbig tid i skolan så är det Eva som ger dig en kram och säger ”vi fixar det tillsammans”.
Eva är Västerbottens bästa yrkeslärare för att hon alltid hjälper till, kommer med goda råd och genuint bryr sig om hur det kommer att gå för oss senare i livet.

Samtliga nominerade yrkeslärare: Anna Björkholm Liljaskolan, Christina Bratvold Dragonskolan, Theresia Bylund Dragonskolan, Carina Hellhoff Dragonskolan, Magnus Fjellström Dragonskolan, Johan Holmgren Forslundagymnasiet, Leif Hultman Forslundagymnasiet, Malin Jonsson Dragonskolan, Jan-Erik Larsson Naturbruksgymnasiet i Burträsk, Lars-Olof Lundberg Kaplanskolan, Katja Lehikoinen Forslundagymnasiet, Birgitta Nilsson Anderstorpskolan, Ulf Nilsson Forslundagymnasiet, Thomas Nordlund Malgomajskolan, Olof Nyström Kaplanskolan, Anna Palmebjörk Liljaskolan, Eva Thörn Dragonskolan, Elisabeth Wennberg Dragonskolan.

För mer information:
Katarina Sjöström
, utbildningsstrateg, Region Västerbotten, 070 377 37 20
Tommy Hellström, kanslichef, Worldskills Sweden, 070 534 30 28

Presskontakt:
Mariann Holmberg
, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43

Yrkes-SM 2014 genomförs i samarbete mellan WorldSkills Sweden och Region Västerbotten, Nolia, Umeå kommun i samverkan med en rad andra kommuner i norr.

För mer information och pressbilder: www.worldskills.se
Tävlingssajt: www.yrkessm.se

Fakta Yrkes-SM 2014
27 tävlande yrken, 15 uppvisningsyrken och 7 grenar som uppvisningstävlar från Särskolor i Västerbotten, totalt 49 yrken, allt från billackerare till vårdyrken. Dessutom deltar elever från väktarutbildningen, Tolk, Barn och Fritid och Handelsprogrammet som värdar och värdinnor. Under tre dagar fylls hela Noliaområdet, såväl ute som inne. Vinnarna av respektive yrkeskategori blir en del av Yrkeslandslaget som tävlar i EM i Lille i oktober samt i VM i Sao Paulo 2015.
Utöver tävlingarna genomförs en rad konferenser och seminarier för bland annat studie- och yrkesvägledare och för skolchefer och skolpolitiker om aktuell skolpolitik.
För besökande ungdomar erbjuds guidning av studenter från Studie- och yrkesvalsprogrammet vid Umeå universitet. I år deltar även gymnasiesärskolan för första gången inom bland annat vård och omsorg, handel, fastighet, matlagning och lantbruk samt en rad estetiska områden.

Skriv ut
15 maj, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer