Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Vindelåns snickeri är årets hållbarhetsföretag i Lycksele

Vindelåns snickeri AB är Årets hållbarhetsföretag i Lycksele. Region Västerbotten delade ut utmärkelsen vid Guldkalaset, Lyckseles näringslivsgala på fredagskvällen.

Vindelåns snickeri AB är Årets hållbarhetsföretag i Lycksele. Region Västerbotten delade ut utmärkelsen vid Guldkalaset, Lyckseles näringslivsgala på fredagskvällen.

– Ett stort grattis till Vindelåns snickeri, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten. Företaget bidrar till ett mer hållbart och konkurrenskraftigt Västerbotten och är på ett innovativt sätt en stark livskraft i vår träindustri.

Vindelåns snickeri är ett tredje generationens företag som tillverkar ytter- och innerdörrkarmar. Produktionen är toppmodern och effektivitetsmaximerad och LEAN är välintegrerat i det vardagliga arbetet.

Kriterier för Årets hållbarhetsföretag är:

Årets hållbarhetsföretag är ett företag som genom medvetet arbete med hälso-, miljö- eller jämställdhetsfrågor byggt en stabil grund för långsiktigt bestående verksamhet.

Motiveringen av Årets hållbarhetsföretag lyder:

Årets hållbarhetsföretag har tagit en traditionell produktion med koppling till de regionala resurserna och förutsättningarna till en modern och innovativ nivå. Företaget låter inte det ena utesluta det andra och har såväl kundernas, medarbetarnas och bygdens intressen för ögonen. Balansen mellan en god ekonomi och en hållbar produktion ger inspiration till en hel bransch. Varför göra som man alltid gjort, när man kan göra som i Rusksele?

Vinnaren av årets hållbarhetspris är Vindelåns snickeri.

Region Västerbotten delar ut priset till Årets hållbarhetsföretag för andra året vid Guldkalaset i Lycksele. Andra vinnare från Guldkalaset 2015 är:

Årets företagare: Ulf Backlund, Hannes Färnstrand, Niklas Bengtsson (Lycksele Industriservice)

Årets butik: SK Möbler

Årets export/importföretag: Nordic Culvert AB

Årets tillväxtföretag: Auto Blå AB

Årets mediapris: Hotell Lappland

Årets microföretag: Buddahs kafferosteri

Årets Guldklimp: Nina Lindberg

För mer information:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

13 november, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer