NYHETER 2022-09-15

Nöjda vinnare i Folktandvårdens tävling Tandhajpen

Den 7 september steg ett gäng förväntansfulla elever i klass 4 på Lövångerskolan i Skellefteå kommun ombord på bussen mot Lycksele djurpark. Resan och inträdet till djurparken var första priset i Folktandvårdens tävling Tandhajpen som klassen överlägset tog hem i våras. Läs deras rapport från dagen, som en elev beskrev som ”den bästa dagen i mitt liv”.

Elever på en buss och på plats på Lycksele djurpark
Pirriga och förväntansfulla elever i klass 4 på Lövångerskolan på väg till Lycksele djurpark – och på plats bland djuren. Foto: Klassens mentorer

Vi har tidigare skrivit om Folktandvårdens nya tävling Tandhajpen, där första pris var ett besök för hela klassen på Lycksele djurpark inklusive en guidad tur och resebidrag, och om det vinnande bidraget låten "Tandborsten" av klass 4 på Lövångerskolan. Torsdag den 7 september fick klassen lösa in sin vinst – och här följer en rapport från dagen, förmedlat av deras mentor Madelene Olsson.

Rapport från vinnarnas dag på Lycksele djurpark:

”Klockan 07.30 åkte 24 pirriga barn och tre lika pirriga fröknar från Lövånger. Efter en lång bussresa kom vi fram till ett mulet Lycksele, men det var inget som påverkade vare sig humöret eller förväntningarna. Vi började med att titta på kaniner och marsvin inne i den ´lilla´ delen av djurparken. Sedan fick vi åka med tåget tillsammans med ägaren. ´Det var jättespännande men kul!´ sade en elev efteråt.

Därefter besökte vi alla djur i parken och tack vare att det regnade visade alla sig! Tre vändor djurparken runt, med paus för mat och fika, hann vi med innan det var dags att åka tillbaka till Lövånger.

´Den bästa dagen i mitt liv´ sade en elev efteråt och vi hade en fantastisk dag tillsammans som blev en perfekt uppstart på läsåret. Vi vill tacka er så mycket för möjligheten att få besöka djurparken och för många av eleverna var det dessutom första gången de fick se dessa djur. Verkligen ett minne för livet för oss alla!”

Tillbaka till nyhetslistan