Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

400 miljoner fördelade vid årets sista strukturfondspartnerskap i Skellefteå

Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland har idag vid årets sista prioriteringsmöte i Skellefteå beslutat om medel från europeiska regionala utvecklingsfonden och socialfonden.

Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland har idag vid årets sista prioriteringsmöte i Skellefteå beslutat om medel från europeiska regionala utvecklingsfonden och socialfonden. Totalt har 59 projekt med ett totalt anspråk på 550 mkr överlämnats strukturfondspartnerskapet för prioritering. Av detta beviljades ca 400 mkr.

Ett av besluten gäller Norsjö kommuns projekt första etappen av timmerterminalen i Bastuträsk. Projektet beviljades 3 447 600 kr.

– Det är oerhört glädjande att vi nu kan få en välbehövlig tågtimmerterminal i Bastuträsk säger Erik Bergkvist, Regionråd Region Västerbotten och vice ordförande i Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland.

Ett annat projekt som fick stöd var Lycksele kommuns Gistech-projekt som beviljades 6 600 000 kr.

– Gistech projektet kommer att utveckla och stärka länets Gis-kluster i Lycksele säger Erik Bergkvist. Målgruppen är regionens entreprenörer, företag, offentlig sektor, ideella organisationer samt forskning inom högskola och universitet.

Projektet ska stötta utvecklingen av nya produkter och tjänster baserade på GIS-tekniken, dvs. geografiskt informationssystem. GIS är ett datorbaserat system för att samla in, lagra, analysera och presentera geografiska data.

Projektet ska pågå fram till 2013 och enligt Lycksele kommuns ansökan kan det resultera i 18 nya arbetstillfällen och tre nya företag. Gistech kommer att utgå från inkubatorsverksamheten i Lycksele.

För frågor med anledning av pressmeddelandet kontakta:

Erik Bergkvist (s), Regionråd 070 – 618 68 55

Kommunikatör Thomas Hartman 070 – 666 4995

Skriv ut

16 december, 2010 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer