Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

8 timmar om livet i fyra perspektiv

Om vi på allvar vill prata om hållbarhet behöver det samtalet också handla om människorna, om livet, om oss själva.

Om vi på allvar vill prata om hållbarhet behöver det samtalet också handla om människorna, om livet, om oss själva. Vad behöver vi? Vad längtar vi efter? Vad är vi rädda för? 8 timmar om livet är en dag med föreläsningar som når dig på djupet. Under dagen får du möta fyra författare med varsin aktuell bok om livets små och stora frågor.

Aula Nordica, tisdag 20 september 9.00 – 15.30

Ann Heberlein, doktor i etik

Hur ska man leva? Vad är ett gott liv? Finns godhet? Och sanning, vad är det?

Utgår från sin kommande bok ”Ett gott liv” – en berättelse om den tid vi lever i och om att bli frisk.

Ann Heberlein är aktuell som kulturskribent och författare till flera böcker som rör frågor om livet och döden, godhet och ondska.

Lars H Gustavsson, barnläkare

Samtalar med utgångspunkt från sin bok ”Växa inte lyda” – om barnens rätt att vara egen individ, hur vi som föräldrar kan lära oss förstå, uppmuntra och stötta barnet. Boken varvar vardagliga situationer och hur man kan hantera dem med mer kunskapsinriktade kapitel om barns utveckling, från anknytning till frigörelse.

Lars H Gustavsson som i många år skrivit böcker och artiklar utifrån erfarenhet från att vara åttabarnspappa och läkare.

Anders Enqvist, fil.dr. och leg.psykolog

Är aktuell med boken ”Människor emellan” som inte är en kvick-fix eller satsa på dig själv-bok. Däremot är det en bok som ökar förståelsen och kunskapen om dig själv och din relation till andra människor.

Astrid Seeberger, överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset

Samtalet tar som grund i debutromanen ”Den skamlösa nyfikenheten”

Ur SvD: Den äger den viktiga litteraturens kännetecken; prosan är rik och vacker, tankarna flödar lätt och elegant, och författaren rör vid läsarens hjärta.

Utifrån mer än tjugofem års erfarenhet som njurläkare vid Karolinska Institutet i Stockholm har Astrid Seeberger skrivit en bok för alla som är intresserade av hur människor förstår och inte förstår varandra, samt hur man får människor att växa och frodas.

8 timmar om livet ingår i See-veckan om hållbarhet och arrangeras i samverkan mellan Region Västerbotten, Umeå universitet, Din bok, Kultur på Campus, Kyrkan på Campus, S:t Lukas, Svenska kyrkan och Bilda.

Läs mer om evenemanget och anmälan på Din Boks hemsida

För information:

Marjet Gustavsson, 070-6057549, 090-165725,marjet.gustavsson@regionvasterbotten.se

Niklas Gandal, utvecklingsplanerare, 070-625 57 37,niklas.gandal@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Mariann Holmberg, kommunikatör, 072 222 7343.mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Region Västerbotten har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner och i nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i.

Pressbilder på regionstyrelsens ordförande, vice ordförande samt regiondirektör hittar du här:http://regionvasterbotten.se/toppmeny/pressrum/pressbilder/

Skriv ut
16 september, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer