Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

AC-Net – viktigt bredbandsnät för länets utveckling

Behovet av digital kommunikation ökar, utvecklingen av nya IT-tjänster ställer stora krav på kvalitet och tillgänglighet i det regionala datanätet i Västerbotten.

Behovet av digital kommunikation ökar, utvecklingen av nya IT-tjänster ställer stora krav på kvalitet och tillgänglighet i det regionala datanätet i Västerbotten. Nu har ett ägarsamråd genomförts kring AC-Nets framtid

– Ägarsamrådet handlade om AC-Nets framtida verksamhet, regionala roll och utveckling. Det var ett brett deltagande från kommunerna och Region Västerbotten som bland annat fick höra om näringslivets nyttjande av AC-Net och deras behov av datakommunikation inom regionen och nationellt, säger AC-Nets VD Eva-Marie Marklund.

Slutsatsen från ägarsamrådet är att uppslutningen kring AC-Net är stark. Ägarna menar att AC-Net har en viktig roll att fylla för att ge näringsliv och individ bra datakommunikation på samma villkor oavsett var man verkar och bor i Västerbotten

Länets kommuner, landsting och näringsliv har sedan mitten av 90-talet samverkat i det regionala datanätet AC-Net. Det regionala nätet är idag en betydelsefull länk i ett mycket större sammanhang och AC-Net är en viktig aktör för hela regionens utveckling.

AC-Nets verksamhet och tekniska lösningar har ständigt utvecklats och förändrats för att på bästa sätt kunna möta förväntningar och krav från ägare, kunder och samarbetspartners.

Frågor med anledning av detta pressmeddelande kontakta Eva-Marie Marklund, 070-585 05 76

Fakta: AC-Net i samarbete med länets kommuner erbjuder ett konkurrens- och leverantörsneutralt fiberoptiskt nät med kapacitetstjänster till näringsliv och offentlig sektor. AC-Net är en del av Region Västerbotten.

Skriv ut

29 november, 2010 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer