Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Anna Pettersson föreslås bli ny regiondirektör för Region Västerbotten

Anna Pettersson föreslås att bli ny regiondirektör för Region Västerbotten - Jag ser fram emot att lära mig Region Västerbotten, lära känna medarbetarna och arbeta för en positiv och stark utveckling i hela länet säger Anna Pettersson

Anna Pettersson föreslås att bli ny regiondirektör för Region Västerbotten – Jag ser fram emot att lära mig Region Västerbotten, lära känna medarbetarna och arbeta för en positiv och stark utveckling i hela länet säger Anna Pettersson. – Jag är mycket glad över att kunna rekrytera en ledare med Anna Petterssons kvaliteter för att fortsätta arbetet med Västerbottens utveckling säger regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (S).

Anna Pettersson arbetar idag som verkställande direktör vid Radiotjänst i Kiruna AB. Hon har arbetat vid Radiotjänst sedan 1997, som marknadschef från 1999 och som verkställande direktör sedan 2007.

Anna har erfarenhet från arbete med näringslivsutveckling bland annat genom fleråriga styrelseuppdrag i näringslivsbolaget Progressum AB och Riskkapitalbolaget Norrskenet AB. Anna är född i Umeå och har ekonomexamen från Umeå Universitet 1992. Utöver detta har hon bland annat läst ledarskap och medie- och kommunikationsvetenskap.

Den nya regiondirektören vill prioritera glädje och energi i sitt ledarskap. – Jag är glad, tydlig och energisk. Jag jobbar gärna i team och vill skapa engagemang och delaktighet, säger Anna Pettersson.

En enig rekryteringsgrupp förordade Anna Pettersson. Idag har arbetsutskottet beslutat i enlighet med rekryteringsgruppens förslag. Slutgiltiga beslut tas av styrelsen för Region Västerbotten den 29 februari.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande ring Erik Bergkvist (S) regionstyrelsens ordförande 070 – 618 68 55 respektive Anna Pettersson, 070-397 68 84

– Presskontakt: Thomas Hartman, 070 – 666 4995

Fakta Anna Pettersson

Aktuell: Ny regiondirektör för Region Västerbotten

Ålder: 43 år

Familj: Man, dotter 15 år, son 13 år

Bor: Född och uppvuxen i Umeå, bor idag i Kiruna

Fritid: Familjens två hästar och två hundar, resor, umgås med familj och vänner

Tillträder: 19 juni

Pressbilder finns att tillgå på denna adress:

http://www.radiotjanst.se/sv/Om-Radiotjanst/Press-och-media/Pressbilder/

Fotograf måste anges vid publicering: Carl-Johan Söder/SVT.

Skriv ut

15 februari, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer