Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Brobyggande möte mellan Sverige och Finland

– Det blir en spännande kväll om att bygga broar över Kvarken, både i form av en framtida fysisk bro, men också kring våra gemensamma intressen, säger Erik Bergkvist (S)

– Det blir en spännande kväll om att bygga broar över Kvarken, både i form av en framtida fysisk bro, men också kring våra gemensamma intressen, säger Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande, Region Västerbotten.
Erik Bergkvist deltar i möte med Finska klubben i Umeå om en Bro över Kvarken, måndag den 16 april klockan 18.30 Umeå Folkets Hus, Rist.

Erik Bergkvist beskriver hur Österbotten och Västerbotten sedan århundraden är starkt sammanbundna precis som att de båda länderna emellan har stora intressen av utbyte och samverkan. Både Sverigefinländare och Finlandssvenskar upprätthåller identiteter med båda länderna och Erik Bergkvist tycker att vi har mycket att göra tillsammans.

– En stabil och långsiktig hållbar förbindelse över Kvarken mellan Vasa och Umeå är en förutsättning för en utvecklad samverkan och i en förlängning är det oundvikligt att jobba för en fast förbindelse i form av en bro, säger Erik Bergkvist.

Han framhåller också Umeå och Vasa som två strategiskt viktiga hamnar och knutpunkter för transport i öst-västlig riktning och då pratar vi om Atlanten i väster och Ryssland och Asien i öster.

Måndagens möte är ett av alla arrangemang under en hel vecka av Sverige-Finsk festival. Övrigt under veckan är bland annat att Frida Hyvönens tredje album lanseras onsdag den 18 april och på lördag uppträder hon på Sagateatern i Umeå.

Läs mer om hela festivalprogrammet: http://uumajalaiset.se/?page_id=1412

För mer information:
Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande, Region Västerbotten, 070 618 68 55

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

15 april, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer