Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Easy Fibre – unikt samarbete skapar ett heltäckande nationellt fibernät.

Easy Fibre är ett samarbete som innebär att marknaden får en alternativ leverantör av nationella svartfiberförbindelser.

INTERNET. Easy Fibre är ett samarbete som innebär att marknaden får en alternativ leverantör av nationella svartfiberförbindelser. Detta ger marknadens aktörer en ny möjlighet att köpa svartfiber långa sträckor via en kontakt. AC – Net är en av parterna i Easy Fibre.

I Easy Fibre ingår IT Norrbotten, AC-Net, Triangelbolaget , SkåNet samt Tele2 Wholesale som  nu kommer att agera gemensamt för att göra det lättare att köpa svartfiberförbindelser från söder till norr eller från öster till väster. Nu behöver aktörerna på marknaden endast kontakta en part för att få en offert på en rikstäckande svartfiberförbindelse.  Kunden väljer själv vem av parterna som ska vara avtalspart.

Kunden får ett avtal med ett gemensamt SLA (service level agreement) och en kontaktperson under hela processen från förfrågan till färdig leverans.

– Ett nät. Ett avtal. En Kontakt. Därför har vi valt namnet Easy Fibre. Marknaden har behov av en alternativ aktör som enkelt kan erbjuda nationella förbindelser” säger Eva-Marie Marklund VD för AC Net  och en av partena i Easy Fibre. – Den nationella  bredbandsstrategin kommer att kräva större tillgång till svarftfiber vilket Easy Fibre bidra till avslutar Eva-Marie.

Presskontakt Thomas Hartman 070 – 666 4995

Skriv ut

23 mars, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Fakta om AC-net

    Västerbotten är en stor region med världens bästa fibernät.  AC-Net har rollen att genom samordning möjliggöra för alla invånare i hela länet att få tillgång till tjänster via nätet.  AC-Net i samarbete med länets kommuner erbjuder ett konkurrens- och leverantörsneutralt fiberoptiskt nät med kapacitetstjänster till näringsliv och offentlig sektor.

    Bolaget ägs av Region Västerbotten, Företagarna, Skellefteå kraft och UmeNet.

    För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta Eva Marie Marklund, VD AC-net, mobil +46 (0)70 585 05 76

Kommentarer