Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Erik Bergkvist omvald till regionstyrelsens ordförande

POLITIK. Vid Region Västerbottens första sammanträde för den nya mandatperioden som idag, Onsdag 9 februari 2011, hölls på Campus i Skellefteå utsåg regionfullmäktige ledamöter till styrelser, delegationer, och beredningar.  – Det är väldigt roligt att få fortsatt förtroende att leda Region Västerbotten i arbetet med att utveckla länet. Det är ett fantastiskt län och befolkning […]

POLITIK. Vid Region Västerbottens första sammanträde för den nya mandatperioden som idag, Onsdag 9 februari 2011, hölls på Campus i Skellefteå utsåg regionfullmäktige ledamöter till styrelser, delegationer, och beredningar.

 – Det är väldigt roligt att få fortsatt förtroende att leda Region Västerbotten i arbetet med att utveckla länet. Det är ett fantastiskt län och befolkning med stora möjligheter, säger Erik Bergkvist, (S) som omvaldes till regionstyrelsens ordförande. Till vice ordförande i regionstyrelsens arbetsutskott utsågs Anders Ågren, (M) och till regionstyrelsens vice ordförande utsågs Ewa-May Karlsson (C).

Region Västerbotten har två delegationer; den primärkommunala delegationen respektive utbildningsdelegationen. Till ordförande för utbildningsdelegationen utsågs Hans Lindberg (S) och Maria Wiksten, (KD) till vice ordförande.

Till ordförande för den primärkommunala delegationen utsågs Bert Öhlund (S) och Hans-Inge Smetana (KD) till vice ordförande.

Nytt för denna mandatperod är inrättandet av en kulturberedning. Till ordförande för kulturberedningen utsågs Nina Björby, (S) och Lars Åhman (FP) vice ordförande.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelandekontakta regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (s), 070 – 618 68 55

Presskontakt Thomas Hartman 070 – 666 4995

Ladda ner

Skriv ut
9 februari, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer