Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Erik lyfter fram Västerbottens möjligheter till ministern

Under fredagen träffar regionrådet Erik Bergkvist It- och regionminister Anna-Karin Hatt på kulturens hus i Luleå.

Under fredagen träffar regionrådet Erik Bergkvist It- och regionminister Anna-Karin Hatt på kulturens hus i Luleå. Mötet handlar om möjligheter och utmaningar för tillväxt i Norrbotten och Västerbotten.

Temat för diskussionerna kretsar kring frågor om entreprenörsskap, kreativa näringar och innovationer och vilka styrkor och utmaningar som finns i det regionala tillväxtarbetet.

– Regionminister Anna Karin Hatt kommer att bli överraskad över när hon blir presenterad för den utveckling som pågår i vårt län. Det traditionella är fortfarande viktigt, men vi ligger långt fram i de nya mest sysselsättningsskapande näringarna säger Erik Bergkvist.

Erik Bergkvist kommer vid mötet också särskilt argumentera för ett förändrat synsätt i norra Sverige. – Vi måste förändra vår egen självbild. Det är viktigt att inte Norrland och Västerbotten ser oss själva som råvaruleverantörer. Vill vi ha tillväxt måste vi öka förädlingsvärdena och förmögenhetsbildningen i länet. Enda sättet att göra detta är genom ökad förädling menar Erik Bergkvist och fortsätter. Det betyder att vi måste sluta skicka våra råvaror för förädling på andra platser. Förädling av varor och tjänster öppnar för helt andra intäkter än råvaruproduktion. Det synsättet får också konsekvenser på hur statsmakterna väljer att jobba med utveckling och infrastruktur menar Erik Bergkvist.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta regionrådet Erik Bergkvist (s) 070-618 68 55

Presskontakt Thomas Hartman 070 – 666 49 95

Skriv ut

13 januari, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer