Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ewa-May Karlsson inviger affären på Holmön

Välkommen till invigning av affären på Holmön kl 14.00 fredag 5 augusti.

Välkommen till invigning av affären på Holmön kl 14.00 fredag 5 augusti. Invigningen görs av regionstryrelsens vice ordförande Ewa-May Karlsson (C).

Tanken att flytta affären på Holmön kom för dryga två år sedan. Tidigare låg affären mitt i byn, vilket gjorde att det var dryga 2 km från hamnen till affären. Affären hade lite svårt att få det att gå runt och då väcktes idén att flytta affären närmare hamnen där alla människor rör sig. Det var inget lätt beslut. Dock insåg många andra att det skulle bli fler kunder, dels att fritidsboende men också båtfolk och turister som kom med färjan. Det nya läget på affären gör att alla som kommer till Holmön nu passerar affären.

Det tog de boende på ön två år att planera och projektera bygget. Det var svårt att få något byggföretag som kunde ta på sig att uppföra stommen och till slut blev det PA-bygg som tillsammans med Bygg- och Murartjänst, båda från Vindeln, som tog på sig jobbet. Därefter har Holmöbor, åretruntboende och deltidsboenden hjälps åt att bygga affären med allt vad det inneburit från markarbete till att lägga tak, spika panel, måla spackla och fixa all inredning.

Och det har visat sig att flytten gav mer kunder. Under första perioden har affären på Holmön haft mer än 1000 fler kassatransaktioner.

Dags för invigning

Invigningen börjar klockan 14.00 med mingel och musik. Då är affären öppen och det kommer att vara kunder som handlar. Klockan 15.00 är det dags för invigning av affären. Invigningen genomförs av regionstyrelsens vice ordförande Ewa-May Karlsson (C).

Media hälsas välkomna att delta i invigningen. Det går färjor till Holmön från Norrfjärden. På fredagar går färjan till Holmön 06.00, 08.00 och 11.00. Retur till fastlandet går 16.30 och 18.30.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta Ewa-May Karlsson 070-663 64 94

Skriv ut

4 augusti, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer