Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Glädjebesked om Skatteverket men mycket kvar att göra

Region Västerbotten välkomnar att Statskontoret fått i uppdrag att ta fram förslag till nya principer för myndigheters lokaliseringar, vilket innebär att skatteverkskontoret i Lycksele inte flyttas till Umeå. Men regionrådet Erik Bergkvist (S) anser att ytterligare åtgärder från regionalt håll nu måste vidtas för att en flytt inte heller ska bli aktuell på sikt.

Regeringen har aviserat att Statskontoret ska få i uppdrag att ta fram förslag till nya principer för myndigheters lokaliseringar. Därför kommer nu Skatteverket att avvakta med beslut om flytt av verksamhet från Lycksele.

Regionrådet Erik Bergkvist (S) är glad över beskedet men blickar nu framåt:

– Vi kan hämta andan nu, men det är inte över än. Nu måste argumenten finslipas och ett arbete göras på regional nivå för att komplettera den utredning som regeringen tillsätter. Jag är förhoppningsfull, då detta initiativ från regeringen i sig är en konkret signal och viljeyttring.

Ett arbete på regional nivå ska tillsättas för att bereda och ta fram material till regeringens utredning. I gruppen ska representanter från statliga instanser, politik och regionala organisationer bjudas in.

– Det är viktigt att vi förser den nationella nivån med relevant kompetens och insyn i den regionala nivån, säger Erik Bergkvist. Vi har fortfarande ett stort jobb framför oss om det slutliga resultatet ska bli ett mer decentraliserat myndighetsväsende.

Flera av ministrarna i regeringen har under de gångna veckorna signalerat att regeringen vill se fler statliga jobb sprida ute i landet, bland annat civilminister Ardalan Shekarabi som kommer till Mötesplats Lycksele den 3 juni.

För mer information:

Erik Bergkvist (S), 070-618 68 55, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut
28 april, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer