Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Han blir ny direktör för North Sweden

Styrelsen för North Sweden European Office har utsett Mikael M Janson till ny direktör från och med 1 juli 2011.

Styrelsen för North Sweden European Office har utsett Mikael M Janson till ny direktör från och med 1 juli 2011.  – Vi är mycket glada över att få rekrytera Mikael Janson att leda North Swedens arbete säger Peter Hedman, ordförande för North Sweden och regiondirektör för Region Västerbotten och fortsätter – Mikael Janson har en spännande bakgrund i företagande och politik. Han har omfattande kunskap om hur samhället och EU fungerar och ett mycket starkt nätverk som Norra Sverige kommer att ha stor nytta av.

Mikael Janson har bland annat varit biträdande kommunalråd i kommunstyrelsen i Göteborg under åren 2005 – 2010. Han har drivit eget konsultföretag, jobbat med e-learning på europanivå och har arbetat som företagsutvecklare i industriföretaget Milleteknik som tillverkar och säljer produkter inom reservkraft främst till fastighet och industri.

Nu tar Mikael Janson över som direktör för Norra Sveriges lobbykontor i Bryssel efter Inge Andersson som går i pension.

Jobbet som direktör för North Sweden innebär att leda arbetet med intressebevakning, påverka och driva frågor som har strategisk betydelse för regionen i det europeiska samarbetet och att bevaka regionens intressen inom EU:s transnationella program. Ett viktigt inslag är att stödja och uppmuntra regionens aktörer att ta del av EU:s finansieringsmöjligheter för att utveckla den egna verksamheten.

– Det ska bli oerhört spännande och roligt att ta mig an uppgiften att driva Norra Sveriges intressen och jobba för North Sweden som en stark och tydlig region mitt i Europa säger Mikael Janson.

Ytterligare information kan erhållas av styrelseordförande Peter Hedman + 46 70 696 83 08 alternativt Anita Lindfors, kommunförbundet Norrbotten, + 46 70 – 583 58 07. Mikael M Janson nås på mobil +46 70 – 956 88 01

Fakta om Mikael M Janson:

Aktuell: Norra Sveriges representant i Bryssel. Direktör för North Sweden European Office.
Född: 1965 i Mölndal, 45 år.
Bor: Bryssel. Tidigare Göteborg i radhus på Hisingen
Utbildning: Ekonomie Magister
Familj: Fru, Cecilia Malmström, EU-kommissionär och två barn (tvillingar, 8år)

Fakta om North Sweden European Office:

North Sweden European Office är Norrbottens och Västerbottens direktlänk till EU. Målet med verksamheten är att skapa förutsättningar för regionens företag, akademi och offentlig verksamhet att agera framgångsrikt på EU-arenan.

North Sweden etablerades i Bryssel 1997 och är ett samverkansprojekt mellan Länsstyrelsen i Norrbotten, Landstingen, Kommunförbundet i Norrbotten, Regionförbundet i Västerbotten, Företagarna och Handelskamrarna i Norrbotten och Västerbotten samt Luleå Tekniska Universitet och Umeå Universitet.

North Sweden har kontor i Bryssel, Luleå och Umeå.

Skriv ut

13 juni, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer