Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Hur dåligt är egentligen mobilnätet i Västerbotten?

– Alla är nog överens om att mobiltäckningen inte är så bra som operatörerna visar med täckningskartor, men är det så illa som de nyligen upprättade skämskartorna?

– Alla är nog överens om att mobiltäckningen inte är så bra som operatörerna visar med täckningskartor, men är det så illa som de nyligen upprättade skämskartorna? det undrar Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.
Region Västerbotten bjuder in Post- och telestyrelsen till dialog med möjlighet att rätta till bristerna.

Region Västerbotten har med Kollektivtrafikmyndigheten ett övergripande ansvar för länets kollektivtrafik och mobiltäckningen sätter uppenbara begränsningar i möjligheten att ta betalt för resor.

– Alla elektroniska betalsystem förutsätter mobil uppkoppling och om vi inte har den möjligheten då är kontant betalning det enda alternativet och det känns som en synnerligen omodern åtgärd, säger Erik Bergkvist.

Med anledning av problem på bussarna och ett utbrett missnöje hos privatpersoner, näringslivet och organisationer bjuder Region Västerbotten in Post- och telestyrelsen till dialog.

– Vi hoppas att Post- och telestyrelsen tillsammans med oss vill ta fram en objektiv bild av mobilnätets täckningsgrad och funktion och därefter medverka i att rätta till de faktiska brister som vi faktiskt upptäcker, säger Erik Bergkvist.

Läs skrivelse till Post- och telestyrelsen: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2013/05/Post-och-telestyrelsen.pdf

För mer information:
Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, 070 618 68 55

Magnus Rudehäll, strateg IT-frågor, Region Västerbotten, 070 608 48 88magnus.rudehall@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

 

Region Västerbotten har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner och i nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i.

Pressbilder på regionstyrelsens ordförande, vice ordförande samt regiondirektör hittar du här:http://www.regionvasterbotten.se/pressrum/pressbilder.html

Skriv ut
3 maj, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer