Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Hur möter vi ett nytt och modernt eSamhälle?

Region Västerbotten arrangerar en temadag om det kommande eSamhället. Torsdag den 1 mars, kl. 09.30 – 16.00, Hotell Lappland Lycksele.

– För de som blir vuxna i framtiden, är det en självklarhet att sköta myndighetskontakter digitalt via sin mobil, läsplatta eller dator, säger Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande, Region Västerbotten.
Region Västerbotten arrangerar en temadag om det kommande eSamhället. Torsdag den 1 mars, kl. 09.30 – 16.00, Hotell Lappland Lycksele.

Region Västerbotten arrangerar en temadag om det kommande eSamhället. Ett samhälle där kommuner, regioner och myndigheter på ett modernt sätt erbjuder medborgare och företag tillgång till såväl e-tjänster som e-demokrati.

– Men det handlar även om möjligheter till utveckling och effektivisering av verksamheter, att använda skattemedel på ett klokt sätt, säger Erik Bergkvist.

För att möta en utveckling mot en digital utveckling har SKL tagit fram ”Strategi för eSamhället” och uppmanar kommuner och regioner att anta strategin.
Under temadagen får deltagare ta del av ett nationellt regionalt och kommunalt perspektiv på eSamhället och en bild av vad som händer i Västerbotten. Vilka initiativ som har tagits och vad som är på gång.
Dagen ger också till tillfälle till diskussioner kring insatsområden och möjligheter till samverkan och samarbete.

– Tillsammans kan vi uträtta mycket mer än var för sig och vi jobbar för att hitta samverkansmodeller för utveckling av digitala tjänster genom Region Västerbotten som är Västerbottens plattform för utveckling och samverkan, säger Erik Bergkvist.

I programmet ingår bland annat: Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande Region Västerbotten, Lennart Jonasson, chef för SKL:s Center för eSamhälle (CeSam) och tidigare kommunchef i Nacka, Åsa Zetterberg, utvecklingsstrateg på CeSam, samt Patrik Oja, kommunchef i Haparanda. Dagen avslutas med en genomgång av regionala initiativ och en diskussion om hur vi i Västerbotten blir en del av eSamhället.

För mer frågor kontakta

Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande, Region Västerbotten, 070 618 68 55
Magnus Rudehäll,IT-strateg, Region Västerbotten,magnus.rudehall@regionvasterbotten.se, 070 608 48 88

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

29 februari, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer