Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Innovationer för framtiden ger pris

– I år markerar vi Västerbotten som en stark kugge i en internationell innovationsmotor. Vi är en viktig del av hela Europas utveckling, säger Erik Bergkvist, regionråd och Chris Heister, Landshövding i Västerbotten.

Startbild för rörligt presentationsmaterial av Dohi Sweden.

På måndag öppnar Västerbotten portarna på Grand Hôtel i Stockholm. Temat för tre Västerbottensveckor är innovationer och invigningen är en kavalkad av innovationskraft som avslutas med utdelning av årets Grand-stipendium.

– I år markerar vi Västerbotten som en stark kugge i en internationell innovationsmotor. Vi är en viktig del av hela Europas utveckling, säger Erik Bergkvist, regionråd och Chris Heister, Landshövding i Västerbotten.

Invigningsprogrammet bjuder på universitetens kompetens och stabila plattform, verksamhetsnära innovationer, digital spetskompetens, klusterbildning runt basnäringar och kulturen med 2014 som bärare in i framtiden.

Chris Heister och Erik Bergkvist inviger genom ett samtal med Moderator Steffo Törnquist. Och näringsminister Annie Lööf presenterar nationella och internationella satsningar på innovationer.

Vilda idéer, drömmar och drivkraft
Kärlek, frihet och drömmar som ger näring till idéer. Misstag som leder till produktutveckling. Kulturen som verktyg greppar större sammanhang och är drivkraft i samhällsutvecklingen och den kreativa mötesplatsen som har betydelse mellan nya marknader, kunskapsbärare och traditionell industri. Vi får också höra hur Floda 31 föder kreativa idéer mitt i den västerbottniska vildmarken.

Allt berättat i ord och bild blir som en röd tråd genom hela programmet och visar på Västerbottens starka berättartradition. Men det visar också på en gemensam ambition mellan länets alla aktörer. Dohi Sweden har gjort presentationen som levandegör länet.

Framtiden är vår – pris till innovation
– Vi ska visa nationella och internationella deltagare att vi med kompetens och företagsamhet är en del av Europas utveckling, berättar Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

– Västerbottnisk kreativitet och innovationskraft är något jag bär med mig till mitt kommande arbete i Stockholm, säger Chris Heister, landshövding Västerbotten.

Mottagaren av stipendiet/priset kommer att tillkännages på måndag.
Bild på pristagaren, informativ text och kontaktuppgifter förmedlas genom vår presstjänst under måndag eftermiddag.

Följ hela arrangemanget vid datorn
I år direktsänder vi invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel, på www.regionvasterbotten.se/direkt
Du kan också följa evenemanget på våra hemsidor, Facebook, Twitter och genom två bloggare på plats.

Fakta om invigningen på Grand Hôtel 23 januari 13.00

Moderator: Steffo Törnquist

I programmet bland annat: Näringsminister Annie Lööf, Agneta Marell, professor i företagsekonomi och vicerektor vid Umeå universitet, Richard Holland, CEO floda 31, Fredrik Lindegren, kulturchef, Umeå och projektledare för kulturhuvudstad 2014, Pernilla Abrahamsson, projektledare, föreläsare, entreprenör, Maria Kristoffersson, projektledare hållbara servicelösningar, Maria Hedblom, vd, Skogstekniska klustret, Emanuel Dohi, vd Dohi Sweden.

På www.vasterbotten.nu hittar du information om alla de seminarier och konferenser som äger rum under de tre Västerbottensveckorna.

Kontakt
Erik Bergkvist (S), regionstyrelsen ordförande, Region Västerbotten,erik.bergkvist@regionvasterbotten.se, +4670 618 68 55
Chris Heister, landshövding Västerbotten, chris.heister@lansstyrelsen.se, 073 390 09 18

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43
Elisabeth Berglund Andersson, informationschef, Länsstyrelsen Västerbotten,elisabeth.berglund@lansstyrelsen.se, 070 666 73 10

Skriv ut

20 januari, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer