Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ljus, kamera, tagning – kör!

Crossing Boarders Tour 2010 tackar samarbetsparter och släpper feta turnéfilmer!

Crossing Boarders Tour 2010 tackar samarbetsparter och släpper feta turnéfilmer!
– Vi har valt att hålla på dem tills den 8 mars för att även skateboardkulturen ska ge sitt bidrag till den internationella kvinnodagen, säger Ida Östensson, initiativtagare till Crossing Boarders Tour 2010.
Region Västerbotten säger tack tillbaka för en härlig insats och ett bra exempel på där projektmedel gör nytta. Se filmer

SKATEBOARDKULTUREN FIRAR 8 MARS FÖR FÖRSTA GÅNGEN
Vi firar 8 mars (internationella kvinnodagen) med att ha premiär för våra turnéfilmer från världens första utbyte mellan två kvinnliga skateteam från olika länder.

Två kontinenter belägna på olika sidor av Atlanten, samlar trettiosex tjejer från olika kulturer för att belysa den kvinnliga skateboardscenen i Crossingboarder Tour.
Två veckor händelserik resa i Kanada följdes av två veckor i Sverige tillsammans med Skirtboarders (Kanada) och No limit (Sverige).

Crossing Boarders Tour
Turnén började i Juli 2010, då Skirtboarders välkomnade det svenska tjejgänget från No Limit till en resa som tog dem från Ottawa till Halifax via Rimouski, Quebec och Montreal. De svenska och kanadensiska representanterna flög sedan till Sverige och upprepade proceduren och charmade invånare från Umeå i norr till Malmö i söder.

Syftet med turnén var att öppna dörrar för fler tjejer att börja åka skateboard. Genom att vara förebilder har vi ökat intresset hos tjejer att åka skateboard i båda länderna. Tillsammans ökade vi vår räckvidd och tog våra ambitioner till nya höjder.

Vi nådde verkligen en bred massa. Små barn, tonåringar, familjer och pensionärer var besökare vid våra stopp. I Stockholm hade vi en kö med över 50 personer som ville prova på att åka skateboard.

Sammanlagt var det runt 3700 åskådare i Sverige och 220 personer deltog i våra skateboardworkshops.

Att Crossing Boarders Tour förändrade synen på kvinnliga skateboardåkare är det ingen tvekan om. Turnén blev en succé och gav mersmak för framtida satsningar.

Nu släpper vi de exklusiva filmerna som gjordes under turnén.
Dokumentärfilmen skapades av Filmcentrum i Norr i samarbete med Oskar och Oskarsson och den renodlade skatefilmen som Daniel Palen Eriksson har gjort kan ses HÄR: http://vimeo.com/channels/295851

Kontaktperson: Ida Östensson, 070 544 07 98

Presskontakt: Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.seDen här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen, 072 222 73 43

Skriv ut

7 mars, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer