Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Miljonregn över Västerbotten när strukturfondspartnerskapets pengar fördelades

Strukturfondspartnerskapet har vid sitt möte i Luleå torsdagen den 19 maj prioriterat ett antal nya projekt som ska få EU-medel från regionala respektive sociala fonden

Pressmeddelande 2011-05-19 
Strukturfondspartnerskapet har vid sitt möte i Luleå torsdagen den 19 maj prioriterat ett antal nya projekt som ska få EU-medel från regionala respektive sociala fonden. Totalt fördelades drygt 200 miljoner kronor till jobb och utveckling inom Strukturfondspartnerskapet övre Norrland som består av Norrbottens och Västerbottens län.

Bland annat beviljades 20 miljoner kronor till Centrum för medicinsk fysik och teknik (CMTF) som är ett samarbete mellan Umeå Universitet och Luleå tekniska Universitet. – Medicinsk teknik är en bransch som utvecklar metoder, produkter och tjänster för bättre och säkrare sjukvård. Det är ett tvärvetenskapligt forskningsfält i snabb utveckling som är mycket viktig för oss säger Erik Bergkvist, Regionråd Region Västerbotten och vice ordförande i Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland.

Hela listan över besluten hittar du här till vänster.

Fakta om strukturfondspartnerskapet 
Strukturfondsprogrammen gäller under perioden 2007-2013.

Representanter från Norrbottens och Västerbottens län beslutar om länens prioriteringar tillsammans. I Norrbottens län har Länsstyrelsen det regionala utvecklingsansvaret, i Västerbottens län har Region Västerbotten utvecklingsansvaret. Norrbottens landshövding Per-Ola Eriksson är ordförande i Strukturfondspartnerskapet och regionråd Erik Bergkvist från Västerbotten är vice ordförande. Förvaltande myndigheter är Tillväxtverket och ESF-rådet för regionala respektive sociala fonden.

Nästa möte med strukturfondspartnerskapet hålls preliminärt vecka 49/50 i Skellefteå.

För frågor med anledning av pressmeddelandet kontakta: Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande 070 – 618 68 55 

– Presskontakt Thomas Hartman 070-666 4995

Skriv ut

20 maj, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer