Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Modiga och moderiktiga företrädare för Västerbotten

– Att visa upp kläder som burits förr i tiden och nya kläder som på olika sätt är miljövänliga eller rättvisa känns ju helt rätt i ett Västerbottniskt perspektiv, säger Ewa-May Karlsson.

Ewa-May Karlsson (C), vice regionråd tillsammans med Hans Lindberg (S), ordförande för utbildningsdelegationen, representerar Region Västerbotten på SEE-veckans hållbara modevisning.
– Att visa upp kläder som burits förr i tiden och nya kläder som på olika sätt är miljövänliga eller rättvisa känns ju helt rätt i ett Västerbottniskt perspektiv, säger Ewa-May Karlsson.

Ewa-May Karlsson som även är kommunalråd i Vindelns kommun hanterar dagligen frågor om hållbarhet.
– Alla beslut som vi politiker fattar präglas av ett hållbarhetstänk, även om vi inte alltid når så långt, som vi både vill och säkerligen skulle behöva.

Hans Lindberg är intresserad av mode och kläder och han tycker den här modevisningen känns extra rolig.
– Helt klart behöver vi alla bli mer medvetna om klädernas ursprung och hur de har producerats, säger Hans Lindberg.
Men han tycker inte alltid att det är så lätt att göra medvetna val då de flesta klädmärken har förlagt sin produktion till Kina.
– Jag vet ju att alla människors personliga val kan påverka en hållbar utveckling, så det här kan nog bli en tankeställare även för mig. Jättekul ska det bli!

Modevisningen äger rum vid invigningen av SEE-veckan, måndag den 17 september, klockan 18.00, direkt efter en festlig start med ståupparen Jan Bylund.

För mer information:
Ewa-May Karlsson (C), vice regionråd, Region Västerbotten, 070 663 64 94
Hans Lindberg (S), ordförande utbildningsdelegationen, Region Västerbotten, 070 589 01 66

Lisa Redin, projektledare för Miljösamverkan Västerbotten och Region Västerbottens representant i arbetet med SEE-veckan,lisa.redin@regionvasterbotten.se, 070 – 282 16 57

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

16 september, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Fakta SEE
    SEEs hemsida: http://www.seevasterbotten.se/
    Västerbotten sjuder av hållbarhet. SEE-veckan vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka eller bara en kort stund. Veckan formas av en mångfald av arrangörer som bidrar med livskraftiga, kreativa och goda exempel som väntar på att få väcka hållbarhetsfrön i just dig.2012 års SEE-vecka har temat Globala Västerbotten och görs i samarbete med Sida.

    Vi som står bakom SEE: Länsstyrelsen i Västerbotten, Västerbottens Läns Landsting, Umeå Universitet, Region Västerbotten, Umeå Kommun, Skellefteå kommun, Be Green Umeå, Umeå C, Nolia samt Sida.

Kommentarer