Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Möte med Pia Enochsson torsdag den 31 mars

Länsstyrelsen och Region Västerbotten hälsar media välkomna till möte i Umeå med Pia Enochsson, generaldirektör för Yh-myndigheten

Länsstyrelsen och Region Västerbotten hälsar media välkomna till möte i Umeå med Pia Enochsson, generaldirektör för Yh-myndigheten på torsdag den 31 mars.

Syftet med mötet är att informera och samtala med branscher och beslutsfattare i Västerbottens län om utbildningsformen Yrkeshögskola (Yh). Yrkeshögskola är en ganska ny eftergymnasial utbildningsform som ersatt KY – kvalificerad yrkesutbildning.

Yh-myndighetens utvärderingar visar att 8 av 10 får jobb efter avslutad Yh-utbildning, ett jobb som är relevant för den utbildning de gått. Vid mötet diskuteras matchningen av utbildningarna till arbetslivets behov och om utfallet av höstens ansökningsomgång.

Hösten 2010 fördubblades antalet ansökningar från länet, från 9 till 20. Men fortfarande får Yh-myndigheten få ansökningar om statsbidrag till Yh-utbildningar från Västerbottens län. Vi behöver arbeta för att kvaliteten på Yh-ansökningarna ska vara hög och att branscherna engagerar sig i hela utbildningsprocessen, från planering till genomförande.

Tid

Torsdag den 31 mars, mellan kl 17.00 och 18.30.

Smörgås med kaffe eller te serveras från kl. 16.30

Plats: Rex festvåning, Rådhustorget i Umeå

Målgrupp

  • Ordförande i kommunstyrelsen och i utbildningsnämnden, kommunchef, utbildningschef och företrädare för näringslivskontor – max fem deltagare per kommun.
  • Företrädare för Svenskt Näringsliv, Företagarna, Handelskammaren, LO, TCO, SACO och för branscher. Företrädare för Umeå universitet, Luleå tekniska universitet och SLU samt Arbetsförmedlingen.

Media hälsas välkomna!

Presskontakt: Thomas Hartman, 070 – 666 4995

Skriv ut

30 mars, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer