Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Move – nu släpper vi programmet

Med en knapp månad kvar till Move - en vecka full av rörlig bild, på Umeå Folkets Hus 10-16/10, är det dags att släppa det spännande programmet.

Med en knapp månad kvar till Move – en vecka full av rörlig bild, på Umeå Folkets Hus 10-16/10, är det dags att släppa det spännande programmet. Under veckan läggs fortlöpande våra programpunkter ut på vår webb och till helgen, öppnas även biljettförsäljningen.
– Det kommer att finnas något för alla, säger Tomas Svedgård, koordinator för Move.
Mer info finns på www.moveumea.se.

Med en stora bredd av långfilmer från hela världen, skolbiovisningar, kort- och dokumentärfilm från Västerbotten, filmtävlingen VAFF och en massa spännande föreläsningar och workshops, är det bara att välja.

– Extra spännande, fortsätter han, är att vi också har en mötesplats för företag som jobbar med rörlig bild i en vidare aspekt, alltså inte bara film utan även t ex datorspel, specialeffekter och webbproduktioner. Dessa kommer att presentera sig för publiken i en mässa, och verkligen visa upp den stora kompetens som finns i länet inom dessa områden.

Redan 5000 bokade besökare
En stor del av Move, är skolbiofestivalen Tjugo5, som dagtid under veckan visar film för Umeås lärare och elever.
– Intresset är rekordstort, vår bokning öppnade i måndags eftermiddag och vi har redan uppemot 5000 besökare bokade, säger Jenny Engström, producent av Tjugo5.

Höjdpunkter
Förutom alla filmvisningar är några av höjdpunkterna under veckan bl a då den flerfaldigt Oscarsnominerade regissören Patrik Eklund, kommer och visar upp exklusiva klipp från sin kommande första långfilm ”Flimmer”, en presentation av det spännande dokumentärfilms-/datorspelsprojektet ”The Great Work” av de erfarna dokumentärfilmarna Oskar Östergren och Fredrik Oskarsson samt en presentation av det specialeffektspäckade finska projektet ”Iron Sky”.

Move arrangeras av Region Västerbotten på uppdrag av Umeå kommun.

För mer information, kontakta
Tomas Svedgård, Koordinator Move, 070-626 37 25,tomas.svedgard@regionvasterbotten.se

Pressinformation, kontakta
Mariann Holmberg, kommunikatör, 072 222 73 43,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

13 september, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer