Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Närvaro av Sveriges riksdag på flera fronter i Västerbotten

Riksdagens finans- och kulturutskott besöker länet på flera fronter för att lära sig mer om besöksnäringen, kulturdriven tillväxt, Norrbotniabanan och andra viktiga frågor för Västerbotten.

Torsdag 20 mars besöker ledamöter från Riksdagens finans- och kulturutskott Västerbotten. Som värdar står Region Västerbotten som arrangerat besöken i syfte att sprida kunskap om länet och lyfta frågor för regionens utveckling.

– Att kunna erbjuda ett innehållsrikt och strategiskt informativt upplägg i olika delar av vårt län ligger i linje med ett av Region Västerbottens viktigaste uppdrag- att sprida kunskap om Västerbotten. Det är även ett bra sätt för oss att lyfta regionala intressen på riksplanet, säger Thomas Hartman, kommunikationschef Region Västerbotten.

De socialdemokratiska ledamöterna från kulturutskottet kommer besöka Svansele vildmarkcenter och Västerbottensteatern i Skellefteå. Under dagen kommer frågor om besöksnäringens förutsättningar i norra Västerbotten och kulturdriven tillväxt att diskuteras.

Från finansutskottet kommer moderata ledamöter besöka Konstnärligt Campus och Volvo lastvagnar i Umeå. Finansutskottet kommer beröra frågor kring kulturdriven tillväxt, Norrbotniabanan och Kvarkenlänken.

Region Västerbotten kommer utöka sitt arbete med värdskap och har under våren ett flertal gäster att visa upp länet för.

–   Nyligen gästades länet av Indiens ambassadör. Nästa vecka har vi en delegation från Svenska institutet på besök. Ett annat besök vi ser fram mot är kommunförbundet Skåne som kommer med en politisk delegation på 65 personer. Intresset för Västerbotten är stort nu, berättar Thomas Hartman.

Nina Björby (S), ordförande i Region Västerbottens kulturberedning, är värd för kulturutskottet.
För finansutskottet är Anders Ågren (M), vice ordförande i Region Västerbottens arbetsutskott, värdpolitiker.

Kontakt:
Micaela Molin
, kommunikatör Region Västerbotten
070- 316 37 01 micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

19 mars, 2014 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
 • Pressträffar med utskotten hålls under dagen:

  Finansutskottet
  Kl. 12.00
  Köksbaren, Rådhusesplanaden 17 Umeå

  Kulturutskottet
  Kl.15.00
  Västerbottensteatern, Nordlandergatan 1 Skellefteå

Kommentarer