Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Nu på måndag startar vi Move – en vecka full av rörlig bild.

Festivalen INVIGS redan 09.00 på morgonen då skolbiofestivalen Tjugo5 ger en specialvisning i Idun av filmen "Jag saknar dig"

Festivalen INVIGS redan 09.00 på morgonen då skolbiofestivalen Tjugo5 ger en specialvisning i Idun av filmen ”Jag saknar dig” (Grönros/2011). Publiken består av 200 högstadieelever, näsdukar (som behövs) delas ut före och kulturchefen Fredrik Lindegren inviger. Den festliga, publika INVIGNINGEN sker sedan kl 18.00 i Idun med smygpremiären ”Franska Nerver” (Améris/2010). Läs mer på www.moveumea.se

Rekordmånga bokningar
– Move-veckan skall innehålla något för alla, säger Tomas Svedgård,Koordinator för Move.
Skolbiofestivalen Tjugo5 t ex, i år med rekordmånga bokningar, drygt 7000 st, visar massor av bra film för alla åldrar, men innehåller också gästande regissörer, filmtävlingar och mycket annat.

Filmpiloter med egna kortfilmer
– I år har vi dessutom extra stöd i form av våra filmpiloter, säger Jenny Engström, producent av Tjugo5. Filmpiloterna är en handplockad sjätteklass som hjälpt oss att välja filmer och som kommer att jobba som funktionärer under veckan. De har också gjort egna kortfilmer, som får världspremiär på fredag under Move.

Europeisk och Västerbottensproducerad film
– Förutom alla skolbiovisningar som sker på vardagarna, har vi förstås alla spännande långfilmer kvälls- och helgtid, fortsätter Tomas Svedgård.Tyngdpunkten ligger på europeiska filmer, som inte tidigare visats i Sverige. Utöver det självklart, ett flertal nya kort- och dokumentärfilmer från våra duktiga filmskapare i Västerbotten.

Filmtävlingen och minifestivalen VAFF rundar av helgen och före det har det har vi erbjudit några spännande dagar där branschen för de digitala kreativa näringarna har mötts men också presenterat sig för publiken. Det sistnämnda i en minimässa under fredagen 14/10, där publiken kan ta del av deras spännande produktioner genom föreläsningar och utställningar.

För mer info, kontakta Tomas Svedgård, 070-626 37 25,tomas.svedgard@regionvasterbotten.se

Move arrangeras den 10-16 oktober på Umeå Folkets hus med fokus på rörlig bild. 
Här visas traditionell lång- och kortfilm, filmer från Västrebotten, data- och tv-spel samt digital, rörlig bild. Move innefattar amatörfilmfestivalen VAFF, skolbiofestivalen Tjugo5, en branschdel och en långfilmssektion.

Presskontakt: Mariann Holmberg, kommunikatör Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

6 oktober, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer