Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ny ordförande vill se större region

- Att bilda en större region med våra fyra grannlän är nödvändigt både för att klara våra uppdrag men också för att stärka regionens dragkraft och utvecklingsförmåga, det säger Janeth Lundberg (S)

– Att bilda en större region med våra fyra grannlän är nödvändigt både för att klara våra uppdrag men också för att stärka regionens dragkraft och utvecklingsförmåga.
Det säger Janeth Lundberg (S), en alldeles nyvald ordförande i förbundsfullmäktige för Region Västerbotten.

Regionbildning diskuteras just nu i alla de fyra nordliga länen, det finns flera olika lösningar och Janeth Lundberg tror att vi i Västerbotten är väl förberedda med en så tydlig och aktiv organisation som Region Västerbotten.

Janeth Lundberg blir Region Västerbottens andra ordförande sedan förbundet bildades 2008.

– Det känns hedrande att få ta sig an ordföranderollen i ett sammanhang som beslutar om så viktiga frågor för länet, berättar Janeth Lundberg.

Hon beskriver att frågorna är väl förberedda i både beredande organ och Regionstyrelse. Men att det ändå kändes lite nervöst att direkt efter valet sätta sig i ordförandestolen och leda resten av sammanträdet.

Janeth Lundberg (S) har lång erfarenhet från politiken, och är ordförande i nämnden för folkhälsa och primärvård för Skellefteå och Norsjöområdet och ledamot i landstingsfullmäktige och hälso- och sjukvårdsnämnden. Hon har också varit del av Förbundsfullmäktige sedan starten 2008 och har lång erfarenhet från kommunpolitiken i Skellefteå.

Fakta

Janeth Lundberg (S), aktuell som nyvald ordförande för förbundsfullmäktige för Region Västerbotten bor i byn Björkdal i Övre Kågedalen, nordväst om Skellefteå. Hon är gift, har två utflugna barn, fyra katter och älskar att plocka svamp.

Kontakt
Janeth Lundberg (S), ordförande förbundsfullmäktige, Region Västerbotten,janeth.lundberg@vll.se, 070 576 82 95

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

17 november, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer