Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Nytt uppdrag efter årsskiftet. Peter Hedman blir konsult

Peter Hedman lämnar tjänsten som Regiondirektör för Region Västerbotten vid årsskiftet. Hedman har arbetat 10 år som chef för det regionala utvecklingsarbetet i Västerbotten. Först i Västerbottens läns landsting och de senaste 4 åren som Regiondirektör för Region Västerbotten. Hedman går vidare och blir konsult. – Peter Hedman har byggt upp ett av de starkaste regionförbunden i […]

Peter Hedman lämnar tjänsten som Regiondirektör för Region Västerbotten vid årsskiftet. Hedman har arbetat 10 år som chef för det regionala utvecklingsarbetet i Västerbotten. Först i Västerbottens läns landsting och de senaste 4 åren som Regiondirektör för Region Västerbotten. Hedman går vidare och blir konsult.

– Peter Hedman har byggt upp ett av de starkaste regionförbunden i Sverige säger regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist.

Peter Hedman kommer att fortsätta arbeta hos Region Västerbotten i en strategisk viktig satsning för att utveckla Västerbottens län till pilotregion i det regionala utvecklingsarbetet. Hedman ska parallellt utveckla egen konsultverksamhet som hjälper organisationer och företag med strategi och verksamhetsutveckling, projektutveckling och finansiering. På sikt är målsättningen att utveckla klimattjänster.

Peter Hedman är oerhört erfaren och kompetent och det känns bra att han finns kvar som en resurs i Regionförbundet, om ej som direktör. Jag är glad och tacksam att ha fått jobba så nära honom och önskar honom all lycka i det nya, säger Erik Bergkvist.

Dags ta nytt steg

– Jag är oerhörd tacksam för de tio år som jag fått möjlighet att leda arbetet med länets utveckling. Region Västerbottens organisation byggs färdigt under hösten 2011. Därefter är det läge att prova nya spännande uppgifter, sägerPeter Hedman. – Jag trivs oerhört bra med medarbetare, arbetsuppgifter, våra medlemmar och de politiska uppdragsgivarna, därför känns det vemodigt, men nu är det läge att ta ett nytt steg.

Under Hedmans tid som direktör har flera nya uppdrag tillkommit till regionförbundet. Några exempel på utökade ansvarsområdet är det regionala kulturansvaret, arbetet med länets kompetensplattform, FoU Västerbotten, North Sweden, införandet av en kommunikationsenhet och tillskapandet av enheten för regional utvecklingsplanering (ERUP).

Flera styrkeområden

– Inom flera områden har Region Västerbotten under Hedmans ledning byggt upp imponerande styrkeområden exempelvis inom transporter, Östersjön, IT, projektfinansiering, kreativa näringar för att nämna några exempel, säger Erik Bergkvist som menar att Hedman varit väldigt viktig för utvecklingen av Region Västerbotten. Vi har under denna tid kunnat se hur samordnade satsningar ger möjlighet till större genomslag.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta Erik Bergkvist 070 – 618 6855 respektive Peter Hedman, 070 – 696 83 08.

Presskontakt Thomas Hartman, 070 – 666 4995

Region Västerbotten är den samhällsorganisation som har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner som medlemmar och nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i.

Pressbilder på regionstyrelsens ordförande, vice ordförande samt regiondirektör hittar du här: http://regionvasterbotten.se/toppmeny/pressrum/pressbilder/

Skriv ut

24 augusti, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer