Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Personalens idéer sparar pengar åt landstinget

Landstingsdirektör Jonas Rastad delar ut Innovationsslussens diplom till personalen på Hand- och plastikkirurgiska sektionen för deras arbete med patienter och miljö i fokus.

Landstingsdirektör Jonas Rastad delar ut Innovationsslussens diplom till personalen på Hand- och plastikkirurgiska sektionen för deras arbete med patienter och miljö i fokus.
Tisdag den 28 februari, klockan 14.30 på Hand- och plastikkirurgiska sektionen.
Personalen vid Hand- och plastikkirurgiska sektioner har utvecklat rutiner för hur man med hjälp av telemedicin kan följa upp patientbesök och behandlingar.
Nya rutiner att använda telemedicin har inneburit ett minskat antal patientresor och besparingar både när det gäller restid, kostnader och minskad miljöpåverkan. Reskostnaderna har minskat med 110 000 kronor.

Personalen en tillgång
Innovationsslussen är ett projekt som drivs inom Region Västerbotten och verkar för produkt- och tjänsteutveckling med inriktning mot vård, hälsa och omsorg.
– Nya rutiner inom Hand- och plastikkirurgen visar att personalen är en tillgång för riktigt bra lösningar, att utveckla nya produkter och arbetssätt som sparar pengar, säger Pernilla Abrahamsson, projektledare för Innovationssluss, Västerbotten.

Kommersialisering och eller besparing
Pernilla Abrahamsson berättar att de får in många idéer, där några är möjliga att kommersialisera, medan andra istället bidrar till besparingar för landstinget. Innovationsslussen vill locka alla som jobbar inom vården att berätta om sina tankar om hur nya arbetsmetoder eller produkter skulle kunna förbättra arbetet, vården eller bidra till besparingar.
– Det roliga med det här är att idéer som kommer fram också innebär besparingar och bättre vård för patienterna, säger Pernilla Abrahamsson, Innovationsslussen, Region Västerbotten.

Läs mer om Innovationsslussen på: www.innovationssluss.se, och www.facebook.com/innovationssluss

För mer information:
Pernilla Abrahamsson, projektledare Innovationssluss Västerbotten, 090-785 87 05, 072-735 70 60,pernilla.abrahamsson@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Innovationsslussens arbetsmetod
Du har säkert retat dig på saker som borde kunna gå att göra annorlunda. Ibland har du kanske också tankar om en lösning. Bär du på en tanke eller idé som kan utvecklas till en ny produkt eller ett nytt arbetssätt inom hälsa, vård eller omsorg? Då kan vi hjälpa dig som är medarbetare, patient/brukare eller anhörig utveckla din idé så att det blir en innovativ produkt eller tjänster som någon annan kan få nytta av. Tillsammans skapar vi förutsättningarna för en fortsatt tillgänglig, säker och effektiv vård.

Vi hjälper dig att gå från idé till handling genom:
Utvärdering och bearbetning av din idé
Kontakt med innovationsstödjande organisationer
Rådgivning
Inspiration
Produktutvecklingsmedel för till exempel ritningar, prototyper
Kompetenshöjande seminarier
Utställningar och mässor

Innovationsslussen söker också samarbete med entreprenörer och företag som vill komma i kontakt med hälsovård-, sjukvårds- och omsorgssystemet. Vi kan till exempel matcha din produktidé med rätt behov och ge dig chansen att testa den ute i verksamheten.

Skriv ut

27 februari, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer