Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Pressinbjudan konferens Innovativ Service för tillväxt

Region Västerbotten inbjuder media att delta vid konferensen Innovativ Service för Tillväxt som hålls i Västerbotten 25 - 26 maj enligt bifogat program.

Region Västerbotten inbjuder media att delta vid konferensen Innovativ Service för Tillväxt som hålls i Västerbotten 25 – 26 maj enligt bifogat program.

På agendan är viktiga framtidsfrågor för landsbygden. Under två dagar presenteras möjliga åtgärder och modeller för innovativ service.

Deltagarna kommer från hela landet från offentliga, ideella och privata intressen som Posten, Bilfrakt, Norrmejerier, Näringsdepartementet, kommuner, Konsum Nord, Ica, Länsbygderåd, Region Västra Götaland och Örebro, Region Skåne, Tillväxtverket, Länsstyrelser, Coompanion etc. Samt elever från Gymnasieskolan och byautvecklare.

Befolkningsutvecklingen i länet har lett till strukturförändringar av såväl det kommersiella som det offentliga utbudet av service. Inom dagligvaruhandeln och drivmedelförsörjningen har det minskade befolkningsunderlaget i framför allt många små samhällen på landsbygden inneburit svag lönsamhet och hot om butiksnedläggelser. Denna negativa utveckling måste vi tillsammans vända på.

Media inbjuds att delta när det passar under dessa dagar och ta del av diskussioner och presentationer. Den 25 maj riktar sig till de som jobbar med frågor kring service och den 26 maj presenteras olika innovativa modeller för hur man utveckla service på landsbygd.

Kontakta oss gärna för ytterligare information.

Vänligen

Maria Kristoffersson

Projektledare Modellutveckling för hållbar service på Landsbygden Region Västerbotten

Mail: maria.kristoffersson@regionvasterbotten.se

Tel: 070-680 57 40

Webb: www.hallbarservice.se

Presskontakt Thomas Hartman 070 – 666 4995

Skriv ut

23 maj, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer