Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Prioriterad infrastruktur 2013–2016

Region Västerbottens styrelse har beslutat om prioriteringar för 70 miljoner kronor till infrastruktur i länet för perioden 2013–2016.

Region Västerbottens styrelse har beslutat om prioriteringar för 70 miljoner kronor till infrastruktur i länet för perioden 2013–2016.
Trafikverket får uppdraget att genomföra objekten i den prioriteringsordning som beslutats av Region Västerbottens styrelse.

– Tyvärr räcker den statliga tilldelningen inte till alla behov, men beslutet är fattat i en demokratisk ordning där politiken enats om ett förslag till fördelning, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

Flera efterlängtade satsningar i trafiken kommer genomföras under perioden 2013–2016.
Bland annat: gång- och cykelvägar i Tavelsjö by till väg 363 (2 km), mellan Röbäck och Stöcksjö (3,6 km) och Åbyn-Sundbrogatan i Burträsk (2,6 km), busshållplats vid Sörfors skola, pendlarparkeringar i Bjurholm, ombyggnation av resecentrum i Lycksele för att även bli tillgängligt för tågresenärer och resecentrum i Hemavan.

Se hela listan: Potter-i-Länstrafikplan (pdf)

Prioriteringen har skett utifrån kommunernas önskemål, med hänsyn till graden av angelägenhet, tidsmässig genomförbarhet och tillgängliga medel. Trafikverket Region Nord och Kollektivtrafikmyndigheten har deltagit i beredningsprocessen.
Avsteg från turordningen kan uppstå i samband med planprocesser och upphandlingar. Objekten ska i så fall genomföras så snart praktiska förutsättningar är utredda.

Länstransportplanen för 2010–2021, som beslutades av Region Västerbotten den 3 juni 2010, har löpt i tre år. Under dessa år har 186,6 miljoner kronor använts till investeringsåtgärder i Västerbotten.

För mer information:
Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, 070 618 68 55
Mårten Edberg, strateg Infrastruktur, Region Västerbotten, marten.edberg@regionvasterbotten.se, 070 216 86 25

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se,072 222 73 43

Region Västerbotten har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner och i nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i.

Pressbilder på regionstyrelsens ordförande, vice ordförande samt regiondirektör hittar du här:http://www.regionvasterbotten.se/pressrum/pressbilder.html

Skriv ut
15 maj, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer