Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten söker ungdomsambassadörer

Är du mellan 18 och 26 år och intresserad av internationella frågor?

PRESSMEDDELANDE 2011-05-26 14:42

Är du mellan 18 och 26 år och intresserad av internationella frågor? Är du utåtriktad och tycker det är roligt att lära känna nya människor? Då har du chans att bli en av Västerbottens ungdomsambassadörer! – Under sommarskolan får ungdomsambassadörerna träffa andra ungdomar, lära sig mer om ungdomsinflytande och planera för framtida projekt att genomföra i Västerbotten säger Jenny Mozgovoy internationell strateg vid Region Västerbotten.

Region Västerbotten och Europa Direkt Västerbotten söker två ungdomar som vill delta i Assembly of European Regions årliga ungdomssommarskola, som år 2011 kommer att hållas i Lelystad, Nederländerna, 22-27 augusti.

Syftet med sommarskolan är att förbättra möjligheterna för ungdomar att påverka och engagera sig i regionalpolitik, samtidigt som de utbyter idéer och erfarenheter med andra ungdomar från hela Europa. Detta år fokuserar sommarskolan särskilt på temat ungdomsinflytande. Under sommarskolan får ungdomsambassadörerna träffa andra engagerade unga européer, lära sig mer om det specifika ämnet för årets upplaga av sommarskolan samt skapa kontakter och planer för framtida projekt att genomföra i Västerbotten.

På sommarskolan deltar förutom ungdomar, politiker och tjänstepersoner från hela Europa – vilket möjliggör interaktion och utbyten över traditionella gränser.

Ungdomsambassadörerna representerar Region Västerbotten som står för anmälningsavgiften (i vilken boende och mat ingår) och resekostnader i samband med sommarskolan.

Ansökan med en motivering, varför den sökande skulle passa som Västerbottens kommande ungdomsambassadör, skickas till jenny.mozgovoy@regionvasterbotten.se, senast den 6 juni 2011. Ungdomsambassadörerna utses av Region Västerbotten och Europa Direkt Västerbotten.

Mer information finns på www.regionvasterbotten.se/internationellt

Presskontakt

Thomas Hartman 070 – 666 4995

Region Västerbotten är den samhällsorganisation som har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner som medlemmar och nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i.

Skriv ut

26 maj, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer