Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten väljer Luleåpartner

Region Västerbotten har genomfört tre reklambyråupphandlingar. Upphandlingarna omfattar kreativ byrå, löpande grafisk produktion respektive strategiskt stöd vid varumärkesarbete.

REKLAMUPPHANDLING. Region Västerbotten har genomfört tre reklambyråupphandlingar. Upphandlingarna omfattar kreativ byrå, löpande grafisk produktion respektive strategiskt stöd vid varumärkesarbete. – Det är bra att vi nu får starka kommunikationspartners inom tre olika områden för att bidra med att lyfta vårt kommunikationsarbete ytterligare säger Thomas Hartman, kommunikationschef vid Region Västerbotten. Vinnare av det största uppdraget som regionens kreativa byrå går till Luleåbyrån Vinter.

Vinter kommer att jobba med kreativa uppdrag åt alla delar av Region Västerbotten bland annat Västerbottens Turism.

– Vinter har en god insikt i turistnäringens förutsättningar genom sina uppdrag för VisitSweden med flera. Det ska bli intressant att arbeta tillsammans med dem, säger chefen för Västerbottens Turism Thomas Carlsson.

Denna upphandlingsomgång omfattar inte sådant som exempelvis events, samhällspåverkan och rörlig bild. – Det återkommer vi till senare liksom till det stora strategiska arbetet med Västerbotten som län berättar Thomas Hartmanoch fortsätter. – Däremot kommer vi i höst att dra igång ett strategiskt varumärkesarbete för Region Västerbotten som organisation. Det uppdraget går till Umeåbyrån RACER.

Det tredje reklamområdet är uppdraget löpande grafisk produktion som går till Umeåföretaget Ord & Co.

Avtalstiden för samtliga tre avtal gäller två år med möjlighet till ett års förlängning.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta kommunikationschef Thomas Hartman, 070 -. 666 4995 eller Thomas Carlsson, Chef för Västerbottens Turism, 070-266 37 00

FAKTA VINTER

VD för Vinter: Ronny Olovsson som tidigare varit reporter, Nöjeschef, Sportchef och bitr Nyhetschef på Aftonbladet 1994-2007.

Antal anställda: 30

Omsättning: förra året 27 MSEK

Tidigare uppdrag bland annat: Swedish Lapland, Jämtland Härjedalen Turism, Snickers och Icehotel

——

Region Västerbotten är den samhällsorganisation som har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner som medlemmar och nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i.

Pressbilder på regionstyrelsens ordförande, vice ordförande samt regiondirektör hittar du här:http://regionvasterbotten.se/toppmeny/pressrum/pressbilder/

VästerbottensTurism är en del av Region Västerbotten, och samordnar den turistiska marknadsföringen av länet nationellt och internationellt. Vi uppmuntrar och stimulerar företags- och produktutveckling och genomför insatser för kvalitets- och miljösäkring.

Skriv ut
1 september, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer