Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ronny Berggren vann årets Västerbottenbild

Med över 340 gilla-markeringar och 44 delningar på Facebook vann Roger Berggren överlägset Region Västerbottens fototävling Västerbottenbilden.

Med över 340 gilla-markeringar och 44 delningar på Facebook vann Roger Berggren överlägset Region Västerbottens fototävling Västerbottenbilden. Vinnarbilden är ett dramatiskt motiv av Tallbergsbroarna i Nordmalings kommun.
– Jag såg motivet direkt. Järnvägsbron var belyst och precis när jag knäppte av några bilder passerade tåget, säger Ronny Berggren från Nordmaling som till vardags jobbar i måleriet på Volvo Lastvagnar i Umeå.
Det var sent i höstas som Ronny Berggren besökte Tallbergsbroarna över Öreälven för att testa HDR-fotografering med sin nyinköpta kamera. Tekniken innebär att flera bilder tas direkt efter varandra och sammanfogas sedan i kameran till en enda bild med ett brett spektrum av toner från skuggor till högdagrar.

Bildens dramatiska effekt var tydligen något som många gillade. Hans bild fick nämligen flest röster på Facebook av totalt tio nominerade bidrag.

Många röster på Facebook
– Det är kul att många var så imponerade av bilden och att de delade den vidare på Facebook. Det känns peppande, säger Ronny Berggren som vill lära sig mer om fotografering. Ett macroobjektiv står till exempel högt upp på önskelistan för att fota insekter på nära håll.

Över 100 bidrag kom in till fototävlingen Västerbottenbilden som arrangerades för första gången i år. Tio bilder valdes ut till en slutomröstning av en jury bestående av kommunikationsenheten på Region Västerbotten och Grafit. Första pris var en iPad 2 till fotografen av vinnarbilden. Målet är att fototävlingen ska bli ett årligt återkommande inslag.
– Vårt län har många fantastiska vyer och smultronställen. Det visar inte minst bredden på vår fototävling och det bästa är att det finns åtskilligt mer att visa upp, säger Thomas Hartman, kommunikationschef på Region Västerbotten.

För mer information:
Ronny Berggren, prisvinnare Västerbottenbilden. tel. 073-809 50 84
Thomas Hartman, Kommunikationschef Region Västerbotten, tel. 070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten 072 222 73 43,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se
Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, tel. 070-231 93 22,ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

18 april, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer