Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Så ska Västerbotten få ännu fler utländska turister

Tack vare projektet AC International ska Västerbotten få ännu fler utländska turister.

Pressmeddelande VästerbottensTurism 2011-06-20
Tack vare projektet AC International ska Västerbotten få ännu fler utländska turister. Företagen som deltar i projektet får hjälp med kompetenshöjande insatser samt med att utveckla produkter och tjänster som passar den internationella marknaden.

– I början av juni hade vi besök av en tysk researrangör som var väldigt imponerad av regionens och företagens arbete, säger Ulf Figaro på VästerbottensTurism.

Västerbotten är ett spännande resmål, inte minst för turister från andra länder. Det märks tydligt på det stora intresset för Kontiki-Saga Reisens charterresor från Zürich till Umeå samt resorna från Hamburg till länet.

Nu satsar VästerbottensTurism på projektet AC International för att locka ännu fler utländska turister till länet. 29 turismföretag deltar nu i projektet för att få hjälp med bland annat kompetenshöjande insatser, finansieringscoachning och kvalitets- och produktutveckling – allt för att öka den internationella konkurrenskraften.

– Det här är en fantastisk möjlighet för företagen. Vi bygger vidare på redan etablerade samarbeten med researrangörer på tyskspråkiga marknader och vi har ambitionen att även att skapa samarbeten med arrangörer på nya marknader, säger Ulf Figaro på VästerbottensTurism.

I början av juni reste Carolin Deutscher från tyska researrangören Troll Tours Reisen, runt i Västerbotten tillsammans med Ulf Figaro för att träffa och utvärdera deltagande företag. Dessutom fick hon möjlighet att undersöka om företagens produkter och erbjudanden kan paketeras i charterresor från Tyskland till Västerbotten i Troll Tours Reisens regi.

– Vi funderar på att i samband med chartern börja med paketerade rundresor med hyrbil och buss i Västerbotten. Ni har otroligt mycket att erbjuda här. Dessutom är jag väldigt imponerad av vildmarken, säger Caroline Deutscher.

Kvaliteten på attraktioner, logi, restauranger och service är naturligtvis mycket viktig och under sitt besök fick Carolin Deutscher bland annat bo på hotell och besöka attraktioner från Umeå, via Vilhelmina och Saxnäs, till Lycksele. En given favorit var skogens konung på Älgens Hus i Bjurholm.

– Det var fantastiskt att få rida på en älg och klappa den! Och bästa hotell var Hotell Lappland, säger hon och tillägger.

– Jag har verkligen uppskattat att få vara med i projektet och jag har känt mig väldigt välkommen. Som researrangör är det mycket viktigt att få se de hotell och upplevelser som regionen erbjuder. Den stora skillnaden mellan det här projektet och en vanlig visningsresa är att det finns mer tid för att mötas och höra allt om vad varje hotell och attraktion erbjuder gästen.

Fler researrangörer kommer till Västerbotten under juni och juli för att besöka de företag som ännu inte utvärderats. Projektet AC International pågår till och med 2013.

För mer information:

Ulf Figaro, VästerbottensTurism, 070-350 73 67,ulf.figaro@regionvasterbotten.se

Skriv ut

20 juni, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer