Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Skellefteå vill samarbeta om Spanienresenärer

Vid en överläggning mellan ledningen för Region Västerbotten och ledningen för Skellefteå Kommun lyftes ett antal strategiska samverkansfrågor.

Vid en överläggning mellan ledningen för Region Västerbotten och ledningen för Skellefteå Kommun lyftes ett antal strategiska samverkansfrågor. En av dessa är en uppmaning från Skellefteå till hela länet att ställa upp och jobba tillsammans för att ta hand om de spanjorer som kommer till länet med anledning av den nyetablerade Ryan Air linjen mellan Skellefteå och Barcelona.

– Det är inte bara viktigt att Skellefteåbor och Västerbottningar reser till Barcelona och får ett bra mottagande. Det är också viktigt hur vi i Västerbotten jobbar för att planen är fyllda med spanska turister tillbaks till Västerbotten. Ska vi lyckas måste hela länet hjälpa till. Här kan Region Västerbotten och Västerbottens Turism bidra säger Bert Öhlund, kommunstyrelsens ordförande i Skellefteå som vill se ännu mer av samarbete i framtiden. – Det är trots allt inte bara Skellefteå spanjorerna åker till utan till Västerbottens län.

– Skellefteå har gjort en viktig insats för Västerbottens län i och med deras arbete för att etablera flyglinjen med Ryan Air. Det är nu en strategiskt viktig fråga att Västerbotten nu lyckas utveckla detta tillsammans säger regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist och fortsätter – Vi måste jobba tillsammans i länet kring de paket med boende och upplevelser som erbjuds spanjorerna så våra besökare får del av de upplevelser vi kan erbjuda från fjäll till kust. Hela länet måste ställa upp med allt från aktiviteter i anslutning till våra älvar till älggaranti, historia och nutid, bebyggelse och natur och detta måste paketeras på ett attraktivt sätt och erbjudas våra gäster menar Erik Bergkvist som bland annat tänker lyfta frågan med Västerbottens Turism.

Bakgrunden till mötet mellan Skellefteå kommun och Region Västerbotten är att ledningen för Region Västerbotten gör en Eriksgata runt länet. Regionledningen möter var och en av länets 15 kommuner och landstinget för särskilda överläggningar kring viktiga framtidsfrågor.

Vid överläggningen deltog från Skellefteås sida bland annat kommunstyrelsens ordförande Bert Öhlund, Kommunstyrelsens vice ordförande Hans-Eric Wallin, kommunchefen Ulrika Sundin Jonsson och näringslivschef Ola Mannberg.

Från Region Västerbotten deltog bland annat regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist, regionstyrelsens vice ordförande Ewa-May Karlsson, regiondirektör Peter Hedman och biträdande regiondirektör Anna Lassinantti.

För kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (S) 070-6664995 eller kommunstyrelsens ordförande Bert Öhlund (S) 070- 537 25 02

Presskontakt Thomas Hartman 070-666 4995

Skriv ut

12 maj, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer