Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Skolstart – Två dagar med Aktuell skolpolitik

Så här i skolstartstider behöver våra skolpolitiker och utbildningschefer inom skolan även de inskolning.

Så här i skolstartstider behöver våra skolpolitiker och utbildningschefer inom skolan även de inskolning. Den 25-26 augusti möts över hundra deltagare från Västerbotten och Norrbotten för att ta del av och diskutera aktuell skolpolitik tillsammans med ett tiotal föreläsare.

Under dessa två dagar på Medlefors folkhögskola i Skellefteå som Aktuell skolpolitik pågår kommer deltagarna duvas i ett brett utbud av reformer, utredningar och nationella uppdrag som kommer att påverka skolan.

– Det är så mycket som händer nu i politik, reformer och regeringsuppdrag som kommer att påverka skolan samtidigt som jag ser i deltagarförteckningen att det är många nya förtroendevalda. Därför behövs ett tillfälle för presentation och erfarenhetsutbyte i dessa frågor. Detta berättar Katarina Sjöström, strateg på Region Västerbotten som anordnar årets konferens i år har 20-års jubileum.

Hela konferensen kommer dock att börja med professor Monika Vinterek som talar om elever som lyckas och hur framgång skapas. Andra områden som kommer att presenteras är

  • Ungdomsstyrelsens uppdrag om unga HBT-personer,
  • Länstyrelsernas arbete med en nationell strategi kring alkohol, narkotika, doping och tobak
  • Lex Sarah för skolan
  • Kommunernas godkännande och tillsyn av fristående skolor

Avslutar gör professor Thomas Tydén, chef för Dalarnas forskningsråd och Bodil Båvner, utredare vid SKL, som diskuterar skolans kvalitetsarbete och hur det vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Kontakt

Katarina Sjöström
Strateg utbildning, Region Västerbotten
Tel: 070-377 37 20

Skriv ut

24 augusti, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer